Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siemka, nie dawno chciałem zobaczyć jak się jeździ z wyłączonym zaworem wydechowym (odlaczylem aku) noi zrobił sie bardziej mulowaty (słabszy) co na mój rozum wskazuje na to, ze mniej żyłuje silnik. To mógł bym zrobić tak, że na jednym z kabli od aku podłączyć włącznik (napiszcie na którym najlepiej umieścić włącznik). Napiszcie jeszcze czy to by miało jakieś konsekwecje po prostu dajcie swoje opinie mojego pomysłu.
Jest temat o ypvs i w nim jest rozwianych dużo mitów .Nie ma ,że wyżyłowany zawór tylko pomaga zebrać się silnikowi z dołu później otwiera się i nie ingeruje w przepływ spalin,po odłączeniu i ustawieniu go w danej pozycji bedzie silnik potrzebował więcej czasu i dawki aby rozpędzić się do tych powiedzmy 50 km/h to tak samo jak byś z samochodu z 4 wtryskiwaczami wyją dwa zostają dwa cylindry z 4 i aby ruszyć te wtryskiwacze beda musiały podawać max dawki jaką mogą.Zamiast grzebać to równie możesz nie przekraczać 6-7 tys obrotów aby nie wchodziła w rezo.
Tylko że u mnie to nawet dźwięk się zmienił jak odlaczylem aku. Mam org dyfer odblokowany i końcówka giannelli. Cichszy jest. Czyli jak odlacze aku to będzie więcej palił? Silnik będzie mniej dostawał w dupe ? nobo jak chcem se tak po pyrkac to włącze magiczny przycisk i już, ja to uważam za zajebisty patent tylko napiszcie do którego kabla z akumulatora przylutowac włącznik.