• Dzisiaj jest 21 cze 2025, 11:32
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT125] Pytania świeżaka w sprawie napraw

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Pytania świeżaka w sprawie napraw

Postautor: logic007 » 07 gru 2016, 23:51

Może nie zabardzo ten wątek ale chciałbym sie jeszcze zapytać co jest potrzebne do zarejestrowania motocykla z Niemiec...?

Z papierów do swojego mam: duży brief, mały brief, i jakiś papier na ktorym pisze GTU (wygląda na przegląd),....
logic007

Motocykl: Yamaha DT 125

Postautor: paolo9779 » 07 gru 2016, 23:59

Są tematy na forum.
↓↓Linki zaworu wydechowego ypvs różne modele NOWE TANIO↓↓
http://yamahadt.net/linki-zaworu-ypvs-yamaha-dt-125-r-re-sm-x-tdr-tzr-aktualne-t3090.html
↓↓Dekielki, pokrywki prawe zaworu wydechowego ypvs NOWE↓↓
http://yamahadt.net/dekielek-pokrywka-zaworu-wydechowego-yamaha-dt-prawa-strona-t8410.html
->->->Plus zapraszam do swoich galerii :)<-<-<-
Awatar użytkownika
paolo9779
V.I.P

Motocykl: Yamaha DT 125 amfibia hybryda na baterie słoneczne napędzane wiatrem
  • Link do galerii

Postautor: Przemek 51072 » 08 gru 2016, 14:03

Z tego co pamiętam to najpier tłumaczenie papierow (ok 150zl ) ,przeglad ,skarbowka ,umowa ,ubezpieczenie i powinno styknac . Ja za cala transakcje dawalen ok 800zl pare lat temu
Przemek 51072

Motocykl: Dt 125
Cr 250
Yzf 250

Postautor: logic007 » 10 gru 2016, 15:03

OK.

Mam kolejne 2 sprawy po pierwsze gaznik wrzucam zdjecie http://www.tinypic.pl/u0zzm3vtmome

Sruba od wolnych obrotow upier...... a od skladu mieszanki wkrecona prawie na maxa i opkrutnie cieżko ja ruszyć w prawo coś idzie ale w lewo boje sie że urwe...
Co radzicie z tym zrobić? Napewno bede chciał wyczyscic ten gaznik i wyregulowac znalazłem jakies zestawy naprawcze na aledrogo opłaca sie to wziąc?? http://allegro.pl/yamaha-dt-125-zestaw-naprawczy-gaznika-plywak-i6442840584.html??

I druga sprawa pojezdzilem dziś troche podjechałem do sibie nad rzeczke zgasiłem wariata na przycisku na kierze chce odpalić i dupa;/
Przytargałem go do domu wykreciłem swiece założyłem kopułke przyłożyłem tam pokrywy tłoka kopie ale iskry coś nie widać...
Jakieś sugestie co do problemu, pajęczy zmysł mi mowi że to może byc ten przycisk na kierze ale to tylko domysł...

-- 11 gru 2016, 10:14 --

Co do nie odpalania postał przez noc iskra wrociła, czyli cos gdzies jakas wilgoć mu szkodzi, jest tam jakis czuły na to punkt czy trzeba jechac po kolei ze wszystkim???
logic007

Postautor: utex » 11 gru 2016, 10:57

Logic007
co do zestawu naprawczego to chyba Enduros pisał że do gązników mikuni oryginalnych nie ma zestawów naprawczych.To co chcesz kupić to do gazników z okrągłą przepustnicą-zamiennik badziewny.Kupilem ten zestaw z linku i nic nie pasowało.
Co do obrobionych śrub w gazniku to kiedys Enduros się tym zajmował napisz do niego a może Ci pomoże.Kupno tego gaznika (zamiennika ) to kiepski pomysł i tylko regeneracja starego jest wyjsciem.

Co do wilgoci na kablach i przelacznika to za bardzo nie wiem.Ja mam większość kabli owinięte starą dętką i taśmą izolacyjną.Wszytskie złączki wtyki co się dało.W razie gdybys mył moto albo jezdził po wodzie to może by uchroniło przed wodą.Może ten przełącznik dałoby radę sprawdzić miernikiem wymontuj go podlacz np.z jednej strony akumulator 12 v i sprawdz czy przeplynie przez niego prąd.Chyba że ma ktos inny pomysł.Może to wina fajki lub kabla od fajki może ma przebicie.Tylko tak gdybam bo za bardzo nie wiem.Jeżeli iskra wróciła to przełącznik raczej dobry.Spróbuj zabezpieczyc kable,zaizolować wtyczki i zobaczysz czy coś pomogło.Jesli nie to może to ta fajka stwarza problem.Niech się ktoś jeszcze wypowie.
utex
Donator

Motocykl: yamaha dt 125 r

Postautor: logic007 » 04 mar 2017, 15:34

Next kłesczjyn :P

Panowie dozownik oleju jak szybko schodzi wam z niego olej...??
Zrobiłem Yamaszką jakies 80km i zabardzo nie zauwazyłem zeby cos ubylo oleju z zbiornika.

Sprawdzałem przerwe na dozowniku (tak jak w instrukcji) niby wszystko sie zgadza linka chodzi dozownik sie rusza...
Cos polecacie jeszcze sprawdzic??

Dla bezpieczenstwa dolalem jakies 70ml oleju do tak wiecej jak polowy baku...
logic007

Postautor: Vidon » 04 mar 2017, 16:33

Kopci po przegazówce ?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Vidon
Donator

Motocykl: Suzuki DR 650 SE & DT 125 R

Postautor: logic007 » 04 mar 2017, 20:49

Chmure puszcza chociaz czy odpowiednia.
Niewiem jak mocna powinna byc.
logic007

Postautor: Frozen » 04 mar 2017, 23:37

Tego nie jesteś w stanie od razu zauważyć. 80km(mało) to będzie jakieś 3-7litrów beny, to da jakies 60-140ml, a to się rozkłada na długości pojemnika, że poziom może jest ze 3mm niżej.
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj. 8)
Awatar użytkownika
Frozen
Moderator

Motocykl: Jamacha dete 125 iks '06
  • Link do galerii

Postautor: Vidon » 05 mar 2017, 8:14

Skoro panikujesz, wywal dozownik i rób mieszankę

Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Vidon
Donator