Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Cieknie mi Paliwo z tych oto miejsc jak na zdjęciu , zaczęło się to jakiś czas temu , wczoraj ją rozebrałem , wyjąłem gaźnik , wyczyściłem , przedmuchałem , wsadziłem na miejscie zalałem pod sam korek , odkręciłem kranik i zaczęło się lać w tych dwóch miejscach a szczególnie z tej rurki na dole gaźnika Panowie pomożecie ? Jakies sugestie?
to miejsce na dole jest do sprawdzania poziomu paliwa w komorze pływaka, powinna być tam w tej okolicy śrubka, odkręca sie ją kiedy chce się sprawdzić poziom paliwa w komorze pływaka, może jest nie wkręcona ? zapewne zaworek iglicowy nie sprawny i przelewa paliwo
Tak jak pisał kolega wyżej niesprawny zaworek iglicowy.Wymiana to 15 minut.Poszukaj na mielochu.U mnie było to samo przynajmniej z wężykiem dolnym.Ten górny to nie wiem.
Pamiętaj,że w razie wymiany zaworka powinno sie go wymienic razem z gniazdem, bo może ciec dalej.Koszt to 25 zl plus wysylka tak bylo jakis czas temu.
Wyczyściłem wszystko jeszcze raz , dosłownie wszystko co się dało . Złożyłem , wsadziłem na miejce , wymieniłem swiece na dedykowaną Denso i smiga ^^ Dziękóweczka Panowie za szybkie rady ;) Piąteczka ! Temat do zamknięcia