Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam jestem tu nowy wiec za wszysko z góry sory. Mam problem z doborem częsci do mojej Tdr dokładnie mechanik twiedzi że nie ma zamienników korbowodu i ciężko o tłok do nie bo jest inny niż do dt . Do rocznika 98 spoko a do młodszych nie ma troche poczytałem i nic nie piszą o różnicach w tych rocznikam mam 99r . prosze o pomoc gdzie jak coś dostane częśći
tdr ma ten sam silnik co dt od siebie polecam korbę i tłok od wossnera
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
raczej na pewno silnik jest ten sam co dt pokaż zdięcia to podpowiemy jedynie czym się może różnić to zamiast tulei żeliwnej w cylindrze może mieć nicasil
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
nie mam jak zdjec dodac jest u mechanika wiem ze cilinder inny ale tez tłoki idą wypukłe i cholerne korby i z nią mam problem znaczy mechani ma bo twierdzi ze do 99r nie ma zamienników cos juz niby znalazłem ale i tak musze czekac a poda mi wymiary
coś mi się zdaje że nie masz motorku z 99r bo tam silnik jest identyczny co w dt z tych roczników kruciec gaźnika wchodzi u ciebie w cylinder czy pod cylinder wprost do komory wału ?
no to w czym problem zmienić mechanika i tyle albo samemu zacząć grzebać skoro to nicasil to pomierzyć cylinder zamówić odpowiednią selekcję i śmigać co do korby raczej na 100% jest taka jak w dt ale niech się jeszcze inni wypowiedzą