Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
07 kwie 2019, 19:57
Witam niedawno kupilem yamahe dt 80 LC2. Jestem na etapie remontu silnika a dokladniej musze dostac sie do walu zeby oddac go do regeneracji. Mam problem z trybem ze zdjecia? Jak go zdjac? Siedzi na szytwno w srodku jest gwint i cos na zasadziw nakretki ale jak wykrecic o ile to sie wogole wykreca. Z gory dziekuje za pomoc
https://www.fotosik.pl/zdjecie/ccf969dab25a37af
07 kwie 2019, 20:12
On się po prostu zapiekł, jak lekkie podważanie od tyłu nic skutkuje to musisz mały dwuramiennym ściągaczem go potraktować.
07 kwie 2019, 20:14
Nie jestem do końca pewien jak to jest w 80, ale nie jest czasem ten tryb na klinie zabezpieczony nakrętką? Nie wydaje mi się żeby tryb był wkręcany.
07 kwie 2019, 21:14
Jest klin, musisz od dołu go podważyć z dwóch stron, powinien wyjść
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
08 kwie 2019, 7:32
Ja tam wlasnie klina to nie widzialem jest takie prostokatne gniazdo w srodku i tak mi od razu przyszlo na mysl ze tam chyba powinien byc klin ale go nie ma.jeszcze dokladnie to obejrze dzisiaj po poludniu.jezeli klina nie ma to tryb teoretycznie powinien latwo zejsc nie?
-- 10 kwie 2019, 8:10 --
Dzieki wsystkim za pomoc, okazalo sie ze ten tryb tak mocno byl wcisniety i rzeczywiscie byl tak klin.