• Dzisiaj jest 16 cze 2025, 0:20
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT50] Motocykl gaśnie

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Motocykl gaśnie

Postautor: Kamilkowsky » 14 lip 2019, 12:25

Witam, po wrzuceniu pierwszego biegu obroty spadają i motor gaśnie. Dodam że jechałem jakoś 70 i motor mi zgasł i od tamtego czasu pojawił sie problem. Ktoś jakieś pomysły ?
Yamaha dt 50
2011
Kamilkowsky

Motocykl: Yamaha dt 50

Re: Motocykl gaśnie

Postautor: Frozen » 14 lip 2019, 22:01

Czujnik złożenia nóżki może. Po wrzuceniu jakiegokolwiek biegu powinna gasnąć w tym przypadku.
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj. 8)
Awatar użytkownika
Frozen
Moderator

Motocykl: Jamacha dete 125 iks '06
  • Link do galerii

Postautor: Yamaha DT 50 » 27 lip 2019, 19:58

Witam posiadam motorower marki YAMAHA DT 50MXS z 1986 romu i nigdy nie miałm z nią problemów aż do czasu jak dałem do mechanika gaźnik do przeczyszczenia i po odbiorze gaźnika od mechanika jak zamontowałem gaźnik spowrotem do yamahy to ciekło paliwo przy pokrywie od pływaka i się okazało że pacany poprzekręcali gwinty i nie założyli uszczelki ale yamaszka odpaliła tylko nie miałem pomysłu co by tu zrobić z tym gaźnikiem i postanowiłem kupić nowy ale zamiennik miałem ciężko znaleźć ale po jakimś dłuższym czasie szukania znalazłem tylko że do yamahy DT od 100 do 150cm3 ale kupiłem go
Yamaha DT 50

Motocykl: Yamaha DT 50MXS

Postautor: cedec1 » 13 sie 2019, 16:46

Wstrząsająca historia
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
cedec1

Motocykl: yamaha dt 125RN 1998

Odpowiedz

Wróć do Mechanika