Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam , chciałbym zapytać się jaki kupić czujnik płynu chłodniczego do DT 125 RE 2004 , jest to czujnik z płaską górą nie okrągłą jak w starej dt. Patrzyłem od różnych motocykli i samochodów i ciekawi mnie czy będzie pasować jeżeli dół oryginalu jest dluzszy. wstawiam zdjecia oryginalu i zamiennika. Oryginał: http://www.moto-szrot.pl/18783,czujnik- ... 25-lc.html , link do oferty nieaktualnej bo nie mogę znaleźć obrazka. Zamiennik przykladowy:
Witam,ja tylko dopisze że można polutować urwaną końcówkę czujnika, ta na którą wsuwamy konektor.To najczęstsza przyczyna uszkodzenia,no bo chyba nic innego tam się zepsuć nie może Jeśli polutujecie rdzeń do gwintu,obudowy,czujnika to po włączeniu stacyjki wskazówka temperatury od razu wskoczy na maxymalne położenie,wtedy trzeba poprawić lut ,tak aby dotykał tylko rdzenia czujnika.Najlepsze co widziałem to czujniki z przylutowanym przewodem ,bez konektora i tam nie ma się co urwać.