• Dzisiaj jest 16 cze 2025, 10:55
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT80] Zamiana gaźnika dt80->td125

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Zamiana gaźnika dt80->td125

Postautor: Err0r4o4 » 20 paź 2013, 21:13

Zrobię to jutro. Na dodatek powiem, że dziś odkręciłem świecę a ona niestety cała mokra. Postał od wczoraj w szopce, zapalił na jednego kopa, ale co z tego jak ja ciągnę za manetkę, a tu zamiast obroty do 7k pójść to motor dusi i od razu zgasł, chodził może 8-10 sekund. Moim zdaniem to jakiś paproch wpadł i pewnie go dusi, albo gaźnik się rozregulowuje i go zalewa. Raczej to drugie jest najbardziej prawdopodobne. Mówię wszystko, bo chyba wszystko da coś do myślenia. Zaczął tak pieprzyć jak się wywaliłem, dosyć mocno.
+
Więc tak, dzień wolny od szkoły i na spokojnie robiłem sobie przy motorku. Wyczyściłem kranik (baku nie ruszałem) i gaźnik i ustawiłem go tak, że jest 2k obrotów, podciągnąłem iglicę dyszy głównej, bo była na ostatnim rowku <glowawmur> . Ten "niby mechanik" zgubił śrubkę od wolnych obrotów i dorobił. Nie chcecie wiedzieć jak to wygląda, aż dziwne, że chodzi. No ale mijając ten fakt motor chodzi dobrze, świeca nie zalana. Dzięki za pomoc i przepraszam za użeranie się ze mną. :P

YS:warn za PPP.
Err0r4o4

Motocykl: Yamaha DT80 LC 2

Re: Zamiana gaźnika dt80->td125

Postautor: Frozen » 21 paź 2013, 16:37

Err0r4o4 pisze: Dzięki za pomoc i przepraszam za użeranie się ze mną. :P

Po to jest forum :D
Byle dobrze jeździł <ok>
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj. 8)
Awatar użytkownika
Frozen
Moderator

Motocykl: Jamacha dete 125 iks '06
  • Link do galerii

Poprzednia

Odpowiedz

Wróć do Mechanika