Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Temat zamknięty

Problem Gaźnik !!!!!!!!!

29 sty 2014, 18:09

Więc tak wszystko było pięknie dopóki nie zobaczyłem jak wygląda dysza mieszanki. Była rozjechana maksymalnie nic nie dało sie z nią zrobić, teraz po rozwierceniu wygląda tak Obrazek Co dalej z tym fantem, jak to wydostać????? Może jakiś palnik nie wiem. Dodatkowe pytanie długość tej dyszy to ????? lub komory na dyszę najlepiej podpowie ktoś bo nie wiem czy nie przesadziłem z wierceniem. Czy dysze 210 i 22.5 są dobre czy może coś zmienić.

Re: Problem Gaźnik !!!!!!!!!

29 sty 2014, 18:25

Jak się nie znasz to po co się bierzesz za to, popsujesz i gaźnik śmieć. Trzeba potem to nagwintować na nowo, a gwint nie standardowy.

29 sty 2014, 18:29

Tylko tak że na sciankach zostało jeszcze dyszy po jakieś 1.5mm z każdej strony. Czyli nic nie da rady już zrobić ?????

29 sty 2014, 18:34

Zależy czy dobrze rozwierciłeś,nie jest zażarta. Możesz spróbować odkręcić płaskim(najpierw zrób rowek rysując po wierconej śrubie, bo jak teraz popsujesz to koniec)

29 sty 2014, 19:56

Tak na początku próbowałem ale była tak na chama wkręcona że nawet niedrgła o milimetr. Gaźnik w imadle a ja dociskałem na maksa i starałem sie po trochu wykręcać ale nic nie szła. Fuck pewnie gaźnik do wyjebania.

29 sty 2014, 20:19

Jak dasz to komuś kto się na tym zna to ci może jeszcze go uratować.

30 sty 2014, 2:02

Jak jeszcze nie jest za późno to mogę się tym zająć jak będziesz chciał.

30 sty 2014, 11:25

Enduros70 pisze:Jak jeszcze nie jest za późno to mogę się tym zająć jak będziesz chciał.

a masz już opcje dorobienia śruby?

30 sty 2014, 11:32

Zapytam typa co mi szlify robi.

30 sty 2014, 21:01

Mam ta śrube na sprzedaż dotoczona z mosiadzu wedłu wymiarów co były kiedys na forum skok gwintu 1,25
Temat zamknięty