Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, ostatnio rozebralem silnik żeby go rozpolowic do wymiany łożysk na wale itd. Lecz po ściągnięciu prawego dekla(od strony sprzęgła) przestały mi wchodzić biegi z początku nie było nic ruszyłem przesunalem wybierak w stronę silnika i niby są biegi ale tylko 3. Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi?
Cze, silnik mam złożony na stole bez naciskania sprzęgła i bez oleju próbowałem wbić te biegi i są tylko 1 luz i 2 bo robiłem generalke ( Łożyska uszczelniacze korowód tłok szlif)
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, wszystkie biegi są, wystarczyło kręcić walkami. Teraz silnik jest w ramie, ale mam kolejny problem kolo 5000rpm motor wpada w dziwne wibracje cała kierownica się trzepie, ale pozywej 7000rpm wibracje maleją prawie do zera.