• Dzisiaj jest 18 cze 2025, 0:10
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[Inny] Problem z gaźnikiem

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Problem z gaźnikiem

Postautor: accE » 24 lip 2014, 17:58

Witam, mam taki problem z moim gaźnikiem jest to Dellorto PHBH 28, odkąd kupiłem mój motocykl miał on problem z schodzeniem z obrotów, zatrzymuje się na jakiś 3000 (strzelam bo nie mam obrotomierza). Gaźnik bardzo słabo reaguje na regulacje, a moje pytanie dokładnie jest takie. Co to jest za zaworek, w moim gaźniku go nie ma, a gdy czyściłem go to leciała tym kanałem benzyna, czy nie bierze on przez to lewego powietrza przez co tak ciężko go wyregulować ? Gdy wykręcam mu śrubę od regulacji mieszanki nie wchodzi na wyższe obroty, ale gdy ruszę manetka to robi buu i gaśnie. Gaźnik czyściutki, filtr tez, dysza główna 142. http://imgur.com/zaoNAay Sachs ZX 125 2002r silnik z rozrusznikiem
Z góry dziękuje za pomoc :)
Pozdrawiam Dominik
accE

Motocykl: Sachs zx 125

Re: Problem z gaźnikiem

Postautor: Johnny » 27 lip 2014, 21:53

nie do konca Cie zrozumialem wiec napisz to jeszcze raz normalnie. Ten "zaworek" oznaczony na zdjeciu to miejsce na podlaczenie wezyka od dozownika oleju przynajmniej tak wyglada i musi byc zaslepione gdy nie ma dozownika bo wlasnie nie bedzie sie dalo go wyregulowac itd
NAKLEJKI FORUMOWE ZAMÓWISZ TUTAJ <-- KLIKNIJ
Awatar użytkownika
Johnny
Moderator

Motocykl: Escordzina bez dachu.
  • Strona WWW
  • Link do galerii

Postautor: accE » 28 lip 2014, 10:48

A wiec tak postaram się normalnie to napisać ;d Gaźnik na zdjęciu nie jest mój, jest bardzo podobno, dlatego dałem go za porównanie. Nie jest to wejście na wężyk od oleju, tamto jest z drugiej strony gaźnika, a tego wejścia zaznaczonego na zdjęciu nie mam jest tam jakby dziura, a leci nią benzyna. Motocykl nie wchodzi na obroty gdy wykręcam śrubkę od mieszanki, zatrzymuje się na obrotach, a też od czasu do czasu zauważyłem ze z przelewu leci benzyna bo silnik jest czysty pod nim. Jakieś pomysły ?

-- 28 lip 2014, 10:48 --

A wiec tak postaram się normalnie to napisać ;d Gaźnik na zdjęciu nie jest mój, jest bardzo podobno, dlatego dałem go za porównanie. Nie jest to wejście na wężyk od oleju, tamto jest z drugiej strony gaźnika, a tego wejścia zaznaczonego na zdjęciu nie mam jest tam jakby dziura, a leci nią benzyna. Motocykl nie wchodzi na obroty gdy wykręcam śrubkę od mieszanki, zatrzymuje się na obrotach, a też od czasu do czasu zauważyłem ze z przelewu leci benzyna bo silnik jest czysty pod nim. Jakieś pomysły ?
accE

Motocykl: Sachs zx 125

Postautor: shadow55 » 29 lip 2014, 11:00

Ja miałem podobnie, ale po zmianie linki, podniesieniu poziomu paliwa i ustawieniu iglicy o 1 w dół(chyba) silnik zaczął się lepiej zachowywać. Teraz to tylko obroty łapie przez kilka sekund po zatrzymaniu potem spadają do 1,5 tyś
shadow55

Motocykl: Yamaha dt 125 Tenere

Odpowiedz

Wróć do Mechanika