Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, mam taki problem z moim gaźnikiem jest to Dellorto PHBH 28, odkąd kupiłem mój motocykl miał on problem z schodzeniem z obrotów, zatrzymuje się na jakiś 3000 (strzelam bo nie mam obrotomierza). Gaźnik bardzo słabo reaguje na regulacje, a moje pytanie dokładnie jest takie. Co to jest za zaworek, w moim gaźniku go nie ma, a gdy czyściłem go to leciała tym kanałem benzyna, czy nie bierze on przez to lewego powietrza przez co tak ciężko go wyregulować ? Gdy wykręcam mu śrubę od regulacji mieszanki nie wchodzi na wyższe obroty, ale gdy ruszę manetka to robi buu i gaśnie. Gaźnik czyściutki, filtr tez, dysza główna 142. http://imgur.com/zaoNAay Sachs ZX 125 2002r silnik z rozrusznikiem Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Dominik
nie do konca Cie zrozumialem wiec napisz to jeszcze raz normalnie. Ten "zaworek" oznaczony na zdjeciu to miejsce na podlaczenie wezyka od dozownika oleju przynajmniej tak wyglada i musi byc zaslepione gdy nie ma dozownika bo wlasnie nie bedzie sie dalo go wyregulowac itd
A wiec tak postaram się normalnie to napisać ;d Gaźnik na zdjęciu nie jest mój, jest bardzo podobno, dlatego dałem go za porównanie. Nie jest to wejście na wężyk od oleju, tamto jest z drugiej strony gaźnika, a tego wejścia zaznaczonego na zdjęciu nie mam jest tam jakby dziura, a leci nią benzyna. Motocykl nie wchodzi na obroty gdy wykręcam śrubkę od mieszanki, zatrzymuje się na obrotach, a też od czasu do czasu zauważyłem ze z przelewu leci benzyna bo silnik jest czysty pod nim. Jakieś pomysły ?
-- 28 lip 2014, 10:48 --
A wiec tak postaram się normalnie to napisać ;d Gaźnik na zdjęciu nie jest mój, jest bardzo podobno, dlatego dałem go za porównanie. Nie jest to wejście na wężyk od oleju, tamto jest z drugiej strony gaźnika, a tego wejścia zaznaczonego na zdjęciu nie mam jest tam jakby dziura, a leci nią benzyna. Motocykl nie wchodzi na obroty gdy wykręcam śrubkę od mieszanki, zatrzymuje się na obrotach, a też od czasu do czasu zauważyłem ze z przelewu leci benzyna bo silnik jest czysty pod nim. Jakieś pomysły ?
Ja miałem podobnie, ale po zmianie linki, podniesieniu poziomu paliwa i ustawieniu iglicy o 1 w dół(chyba) silnik zaczął się lepiej zachowywać. Teraz to tylko obroty łapie przez kilka sekund po zatrzymaniu potem spadają do 1,5 tyś