Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam,mam problem z odbijaniem kopki,otóż gdy kartery są lekko połączone nie dociśnięte kopka odbija idealnie,lecz gdy dokręce je to nie odbija wcale,podejrzewam ze coś przyciska spręzyne,ale nie wiem co to moze być,może ma ktoś jakieś pomysły,pozdrawiam
co maja kartery do kopki? przeciez kopke montujesz w prawym karterze i to czy ona odbija czy nie jest zalezne jedynie od sprezyny i trybu posredniego kopniaka
Kopke wykręciłem poniewaz nie mialem pomysłu jak mam załozyc spręzyne,wyciągnąłem wałek z mechanizmem i zakładam odrazu do karteru naciągam spręzyne,tak jak na zdjęciach które znalazłem na forum i wtedy zakładam uszczelke i dekiel,po złozeniu silnika zakręcam kopke na wałek,coś robie nie tak ? Tak jak pisałem kopka odbija tylko wtedy gdy jest lekko przykręcona gdy przykręce śruby kopka przestaje odbijać