Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Problem z Odpaleniem(filmik)

04 lip 2013, 18:44

Witam. Otóż po wyczyszczeniu gaźnika pojawił mi sie pewien problem , pojeździłem jakies 3 km , i moto zgasł , postałem , odpaliłem i pojechałem jakis kilometr , ale teraz juz całkiem odpali na pare sekund i zgaśnie , czasami cos mu odwali ze da sie przejechać pare metrów ale to rzadko.Jak sądzicie co to moze byc > ?

Link do filmiku z nagraniem próby odpalenia moto . https://www.youtube.com/watch?v=yVwcPR2a ... e=youtu.be

Bardzo Dziękuje i Czekam na wasze odpowiedzi.!; ]

Re: Problem z Odpaleniem(filmik)

04 lip 2013, 19:57

Zapchany gaźnik, za mało paliwa dostaje.

04 lip 2013, 20:15

zwiększyłem na pływakach mu ilość benzyny , gaźnik był przedmuchany na sprężarce.

04 lip 2013, 20:27

Bartolini masz jeszcze jakieś pomysły ? bo mi sie już skończyły... nie wiem co jest z tym moto .

04 lip 2013, 20:58

Rozbierz gaźnik jeszcze raz, i przejrzyj wszystko od początku: poziom paliwa w komorze, zaworek iglicowy itp.

04 lip 2013, 20:59

robiłem juz to tyle razyyy ze nawet nie policze , podginałem chyba 3/4 razy blaszke od pływaków , zwiększając i zmniejszając mu dopływ benzyny i nic. ;/

04 lip 2013, 21:09

filtr, kranik, preczyść jeszcze raz porządnie gaźnik, może lewe

04 lip 2013, 21:13

filtr mokry , kranik wyjąłem i wyczyściłem , lewego z tego co patrzyłem to nie ma , nigdzie nie czuje, na króćcu wszędzie czysto , ładnie .

04 lip 2013, 21:38

Filtr mokry?

04 lip 2013, 21:46

yamahadt125x pisze:filtr mokry , kranik wyjąłem i wyczyściłem , lewego z tego co patrzyłem to nie ma , nigdzie nie czuje, na króćcu wszędzie czysto , ładnie .
Odpowiedz