Siemka jako, iż licznik nie działa chciałem go naprawić ,sciągnąłem ślimaka rozpoiłem zabezpieczenie podkładke koło zębate wypadło lecz nie mogę wyciągnąć tej części : musze jakoś wycinać tą cześć która jest na środku zdjęcia.
chodzi ci o to że nie możesz tego wyciągnąć z tego gwintu co przykręca się linke prędkościomierza? jeśli o to chodzi to musisz to wyciągnąć jakoś w imadle ja tak miałem że właśnie to było tak zapieczone wyciągnąłem to w imadle przesmarowałem i chodzi.
Nie mogę wyciągnąć gwintu , rozwierciłem z drugiej strony dziurkę włożyłem gwoździ i biłem dość mocno ani drgnęło w imadle szarpałem też nic psykałem Cx-80 NIC
Przyczyną nie działającego ślimaka też jest często ta blaszka, która jest zaraz za zabezpieczeniem od strony koła. Te wcięcie się wyrabiają i nie obraca.
Tak wybiłem zabezpieczenie , troszkę innym sposobem chyba bo inaczej się nie dało . Gwint sie kręci jak sie załapie w imadło , ale wychodzić nie chce , psikałem preparatami i nic.
Jak przyjdę z roboty to zrobię zdjęcia w jaki sposób wyciągałem zabezpieczenie i w jaki sposób próbowałem wyjąć ten gwint na linke