Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam pewnien problem z motocyklem otóż jak jadę przy około 6-7 tyś obrotów zaczyna on mulić pomimo tego ze kręce manetką do końca coś jak by go blokowało . Czasami jak go włącze słychać ten dzwięk charakterystyczny lecz nie jest taki jak tu : https://www.youtube.com/watch?v=UFQ2P6j ... hanijohani jest on cichszy i taki tnący się jak by chciał a nie mógł , lecz czasami w ogóle go nie słychać i nic się nie przekręca , dziś jak zobaczyłem pod bakiem to wszystkie kable są dobrze podłączone. Moje pytanie co mogę zrobić by silniczek zaczoł działać ? Wątpie by to była wina akumulatora ponieważ diody się święcą. Co muszę kupić by silniczek znów działał ponownie ? Działa on czasami jak tu https://www.youtube.com/watch?v=bzw7XJW ... nel=KenONE lecz jeżeli go chce wkręcić na obroty nic się nie przesuwa. Jest to mój pierwszy post na tym forum więc licze o wyrozumiałość.
To ze kontrolki swieca wcale nie znaczy ze akumulator jest sprawny
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Okej akumulator niby jest ok bo nawet jak ładowałem to niby się dioda wyłączała szybko dość że "naładowany" w jaki sposób moge sprawdzić czy jest naładowany poprawnie ? Czy może go poprostu zostawić na noc włączonego ?
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Ok , pomoże mi ktoś jak sprawdzić to napięcie ? Mam Amperomież tylko nie wiem gdzie podłączyć te kable bo mam kostke i jeden wolny kabel dt97. Edit : mógłby ktoś podesłać mi link do tych wartości ? Bo za cholerę nie moge nigdzie znaleźć
Ktoś powie mi czy tak powinno być bo jestem troszke zielony w temacie z góry dzięki co do wartości dalej nie moge znaleźć ich na forum Lecz odpiołem silnik yvps i zdjąłem linki jak przekręciłem kluczyk niby jak by zrobił "start up" ale takiego wolnego jak by chciał a nie mógł. Gdzie moge znaleźć ten fioletowy moduł bo szukalem go i nie moge go znaleźć? Pozdrawiam
Żle mierzysz to napięcie. Miernik powinieneś przekręcić na 20 V w obszarze mierzenia prądu stałego, czyli w lewo od pozycji off. To co ty ustawiłeś nadaje się do mierzenia prądu zmiennego czyli takiego jak w gniazdku w domu. Także twoje pomiary są błędne i nic nie mówią. Pozdrawiam