Zaczęło się tak dziać stopniowo w ciągu ostatnich tygodni. Początkowo pomagało naładowanie akumulatora. Czy to jego wina i kwalifikuje się do wymiany?
powodzenia włączone światła nie obciążają akumulatora/ładowania akumulator obciąża w dt tylko kontrolka luzu, silniczek ypvs światło stop i kierunkowskazy nawet moduł jest zasilany z innej cewkiDiscaper pisze:Jeśli pomagało podladowanie akumulatora to jeśli masz miernik to sprawdź jakie ma napięcie aku pod jakimś obciążeniem np. Włącz światła i sprawdź napięcie. Możliwe, że masz też problem z ładowaniem miernik w rękę i sprawdź też napięcie na odpalonym silniku
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
cedec1 pisze:powodzenia włączone światła nie obciążają akumulatora/ładowania akumulator obciąża w dt tylko kontrolka luzu, silniczek ypvs światło stop i kierunkowskazy nawet moduł jest zasilany z innej cewkiDiscaper pisze:Jeśli pomagało podladowanie akumulatora to jeśli masz miernik to sprawdź jakie ma napięcie aku pod jakimś obciążeniem np. Włącz światła i sprawdź napięcie. Możliwe, że masz też problem z ładowaniem miernik w rękę i sprawdź też napięcie na odpalonym silniku
cedec1 pisze: powodzenia włączone światła nie obciążają akumulatora/ładowania akumulator obciąża w dt tylko kontrolka luzu, silniczek ypvs światło stop i kierunkowskazy nawet moduł jest zasilany z innej cewki
są 3 cewki od świateł od wysokiego napięcia i od ładowania akumulatora to wytłumacz mi to w jaki sposób mają wpływ może czegoś nie wiem jeżeli światła miały by związek z ładowaniem to na wolnych obrotach reflektor by nie przygasał tylko pobierał prąd z akumulatora i światła świeciły by tak jak przy średnich i wysokich obrotach...Enduros70 pisze:cedec1 pisze:powodzenia włączone światła nie obciążają akumulatora/ładowania akumulator obciąża w dt tylko kontrolka luzu, silniczek ypvs światło stop i kierunkowskazy nawet moduł jest zasilany z innej cewkiDiscaper pisze:Jeśli pomagało podladowanie akumulatora to jeśli masz miernik to sprawdź jakie ma napięcie aku pod jakimś obciążeniem np. Włącz światła i sprawdź napięcie. Możliwe, że masz też problem z ładowaniem miernik w rękę i sprawdź też napięcie na odpalonym silniku
Oczywiście, że światła obciążają ładowanie.
cedec1 pisze:a tak pozatym kiedyś sprawdzałem ładowanie z i bez świateł i wartości były identyczne
no chyba nie do końca siłą żeczy po włączeniu świateł napięcie przy tych samych obrotach by spadło a multimetr pokazuje te same wartościEnduros70 pisze:Cewka świateł i ładowania są ze sobą połączone, więc jest to jakby jedna cewka ładowania/świateł. To nie simson.
cedec1 pisze:a tak pozatym kiedyś sprawdzałem ładowanie z i bez świateł i wartości były identyczne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości