Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Mam problem ze sprzeglem wymienilem sprezyny na trw gdyz stare mialy juz 31 mm czy ponizej serwisu zlozylem wszystko i chcialem odpalic na popych i wrzucam 2 wciskam sprzeglo zemy rozpedzi a tu nic kolo stoi rozebralem i nie zauwazylem zeby cos blokowalo o co moze chodzic ? Dodam ze ragulacja jest zobiona wedlug poradnika jest wkrecona regulacja i jest maly luz na klamce tarczei i przekladki sa dobre.
on ma X jak słaby akumulator to jak chcesz inaczej odpalić?
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
wydaje mi sie ze zlozylem dobrze jak wciskam sprzeglo to odskakuje i wgl . na popych bo mi padl bendix
-- 03 kwie 2015, 20:57 --
treaz sprawidzielm wszystko i sb wrzucilem 2 i patrzylem i czy wcisne sprzeglo czy nie to sie kreci caly kosz z dociskiem czy to moze byc spowodowane np sklejenim tarcz czy cos? dodam ze przy wymianie sprezyn nic nie robilem tylko odkrecilem stare wlozylem nowe skrecilem i nie ruszalo i teraz rozkrecilem i nwm
tak odchodza tylko no w jednym miejscu bo wiadomo na postoju i bez oleju
-- 03 kwie 2015, 22:00 --
a to moze byc naprzyklad spowodowane ze tarczki bez oleju sie skleily i trzeba by je np oczysic z oleju tylko lekko nasmarowac nowym zlozyc zalac i odpalic rzeby olej sie rozgrzal i wszedl wszedzie ?
jeżeli nadal aktualne ja to samo miałem za dużo podkładek dałeś między kosz zewnętrzny a wewnętrzny i dokręcony jest i dupa musisz zabrać jedną podkładkę między nimi ma być minimalny luz żeby po wciśnięciu sprzęgła rozłączyło