Odpowiedz

Re: Prośba o poradę/pomoc w sprawie zakupu Yamaha DT 80 LCII

23 gru 2013, 19:07

Pomysl inaczej.

Jesli bedziesz mial kompletny stroj to ojciec zrozumie, ze juz moze sie mniej bac o swojego syna :)

A jesli kupisz moto to bedzie stalo bo ojciec sie nadal bedzie bal o Ciebie.

Uzywany stroj mozna dorwac za przystepną cenę. Kupisz sobie stroj to bedzie inna gadka, aby niepotrzebnie nie lezal.

23 gru 2013, 19:08

no kartę mam, póki co mam skuter 50ccm peugeota :/

+++

a propo stroju, jak mówisz że można kupić w przystępnej cenie to mógłbyś jeszcze powiedzieć mniej więcej ile za używany komplet (albo chociaż najważniejsze rzeczy ) ?

PPP; Johnny

23 gru 2013, 19:13

adam210797 skoro kartę masz kup DT 80/50 i wtedy legalnie będziesz śmigać :) to już jest następny argument

23 gru 2013, 19:14

:/ raczej nie bo to nic nie zmieni. On w ogóle na crossa/enduro się nie chce zgodzić <glowawmur>

23 gru 2013, 19:20

Wszystko zalezy od tego czy chcesz firmowki czy no name. Za firmowki trzeba zaplacic wiecej.

23 gru 2013, 19:25

sorki, nie znam się w ogóle na strojach :), nie myślałem o ich zakupie ale jeśli dzięki nim tatusiek się zgodzi to oczywiście kupie. Niekoniecznie firmowy, aby coś wytrzymał :)

23 gru 2013, 19:34

Od 500 od 1000zł da rade kupić używkę w dobrym stanie. W zależności czy trafi się jakaś okazja/licytacja itp.

23 gru 2013, 19:37

ok a jakie są najważniejsze części stroju ? :) może nie musiałbym kupować całości. Ja mam 16 lat - nie zarabiam kasy :P

23 gru 2013, 19:43

Wedłu mnie najważniejsze sa w kolejności:
1. Kask
2. Buty
3. Zbroja
4. Ochraniacze na kolana
5. Rękawice
6. Koszula i spodnie z jakimiś tam ochraniaczami

Oczywiście najlepiej jest mieć wszystko, ale nie zawsze każdego na wszystko stać.

23 gru 2013, 19:47

no dobra, muszę trochę pogadać, może mi się uda :)

+++

dzięki wszystkim za odpowiedzi :) i życze wesołych świat xD

+++

ej panowie ! nie wiem czy was to obchodzi ale własnie zagadałem do tatuśka i jestem na dobrej drodze :D. Zacząłem mowic o stroju i zaczęła sie powazniejsza rozmowa. Wszystko mu jeszcze raz wyjaśniłem itp. mozliwe ze się wreszcie zgodzi (odpukać w niemalowane xD). Jeszcze nie mówie hop. Ide dalej pogadać haha :D DZIEKI ! dzieki wam mam jeszcze jeden argument :P

PPP x2; Johnny
Odpowiedz