Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Przednie Koło jest nie równo

29 cze 2014, 12:37

Niedawno kupiłem Yamahe dtx ale przez błotnik i może z podekscytowania zakupem nie zauwazyłem że kiedy ierownice trzymam prosto koło jest skrecone w lewo o kilka stopni co sprawia zebym jechał prozto kierownice musze mieć cały czas stkecona w lewo moje pytanie jest proste jak to naprawic? dodam jeszcze ze kiedy koło jest prosto to cala reszta jest skrecona w bok bo swiatło jest skierowane w lewa strone

Re: Przednie Koło jest nie równo

29 cze 2014, 12:43

zobacz czy nie robisz 2 śladów bo może rama jest krzywa. Lub po prostu koło jest źle przykręcone/krzywe ew lagi

29 cze 2014, 13:25

Zaprzyj się kołem o jakiś słupek i naprostuj. Golenie lag kręcą się o 360' i przy glebach lekko koło może się przestawić.

29 cze 2014, 13:57

to tak na sile bez rozkrecania mam sie zaprzec i przestrawić?? Obrazek
tak to wyglada błotnik jest ustawiony pod katem jak kierownica swiatlo i cala reszta

-- 29 cze 2014, 16:29 --

Dzieki Bartolini2721 pomogło

29 cze 2014, 21:43

Nic nie rób na siłę, postaw moto na podnośniku, jak nie masz to na kołku, stołku czy skrzynce, żeby przednie koło było lekko w powietrzu.
Poluzuj mocowania lag i wszystko samo się nastawi, oczywiście jeśli tylko lagi są skręcone, a nie skrzywione.

29 cze 2014, 22:45

Przednie koło między kolana i prostowanie kierownicą po większej glebie.

30 cze 2014, 6:57

dokładnie to pomogło koło miedzy kolana i jazda już jest proste

02 lip 2014, 21:59

Ja mam tak, że jak kręcę któraś golenią lagi to mi się koło przestawia na boki :D

03 lip 2014, 14:05

Moze dystanse obronione albo za słabo osią skręcone?
Odpowiedz