Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Mam dt 125 lc z roku 82-84. Mam taki problem że czasami podczas jazdy motocykl zaczyna przerywać, dławic sie i strzelać z wydechu i nie chce się wkręcić na wysokie obroty a na wolnych normalnie pracuje. Świece zakopci i dopiero jest dobrze gdy ja przeczyszcze aż do momentu gdy znów się tak nie stanie.To napewno nie od świecy ponieważ na nowych się to samo dzieje. Od czego to może być? Czy w tych motocyklach sie ustawia jakos zaplon ? bardzo proszę rady. Z góry dziekuje
Witam, mam Yamahe Dt 125 Lc z roku 82-84. Mam z nią niesamowity problem, ponieważ w trakcie jazdy zaczyna jej sie dziać coś takiego jak na filmie poniżej. Raz jest dobrze a raz jej coś odwali. Prosze niesamowicie o pomoc ponieważ to jest bardzo uciążliwe, jezeli w polowie podjazdu w terenie zacznie przerywać. Gdy zacznie przerywać motor nie ma wcale siły, czasami na bardzo niskich obrotach pojedzie ale to moze 2 tys obr.
Czasami do przerywania dołączy się pojedynczy strzał z wydechu. Co do odpalania odpala dobrze i ma kompresje 9,5 bara .
Ona chodzi normalnie, ma moc szatańską az z samego gazu idzie na koło, aż niekiedy jej coś odjebie i zaczyna przerywać i nie wkręca się. Gaznik i filtr czysty, wyregulowany i szczelny, zawór otwarty cały czas. Wydech nie wiem, ale to napewno nie wydech, bo raz jest dobrze i potrafi jeździć kilka godzin, a potem jej cos odjebie a niekiedy 5 minut i zaczyna przerywac, jest to poprostu wkurwiające Czy to może być wina modułu ? Od czego pasuje ?
Czy na tym forum jest więcej osób, które mogą sie wypowiedzieć? Juz ten temat zakładam drugi raz i uzyskałem niewiele raz i wskazówek. PROSZĘ O POMOC !