Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siema. Mam takie pytanie, czy w zaznaczonym na zdjęciu miejscu czegoś brakuje w moim gaźniku? Bo mam problem że bez ssania mi gaśnie i jak dodam gazu to jest buuu, a na ssaniu chodzi elegancko. Wymieniłem już uszczelkę pod cylindrem i simering od strony sprzęgła, gaźnik był czyszczony chyba z 3 razy, filtr też prany i nasączony. Poradzicie coś?
No dobrze ale wszystko było ok i nagle tak by zaczęło mu brakować paliwa? Przy gaźniku nic nie dłubałem, tylko wyczyściłem dokładnie i ustawiłem tak jak był wcześniej. Przepustnica też jest tak jak była. Już mi brakuje pomysłów
a poziom paliwa w komorze pływakowej sprawdzałeś? może przy czyszczeniu podgiąłeś blaszkę zaworka iglicowego (z 1 mm wystarczy) i za wcześnie zamyka dopływ paliwa.
Panowie dalej jest to samo Wykręcałem gaźnik z 10 razy żeby ustawiać pływak bo ciągle ciekło. W końcu nie cieknie ale dalej jest to samo, nawet na ssaniu jak dam gazu to jest buuu ale za to ma wolne obroty, bez ssania ciagle gaśnie...
Panowie dalej to samo, czyściej w gaźniku się już nie da, dysza wolnych wyczyszczona drucikiem, wszystko przedmuchane, a do tego rozebrałem membranę. Co o tym sądzicie?