Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Pytanie o Szlif :)

09 lip 2014, 20:31

Witam.
Z powodu przegrzania silnika (kilkakrotnego jak sie okazało) zmuszony jestem do wykonania naprawy motoru...
Mam do was pytanie. Czy ktoś z was robił głowice 3MB00 na szlif 6 tj 57,50mm ?? Myślicie że ma prawo to dłużej polatać?
Lub ewentualnie większy jeżeli głowica nie wyda na ten szlif... Na 4 szlifie zrobione było dobre 5 tys kilometrów. może nawet więcej jak wynika z opowieści właściciela... Prosił bym o odpowiedź co o tym myślicie :)

Re: Pytanie o Szlif :)

09 lip 2014, 21:19

Raczej by to pojeździło.Ale lepiej kupić nowy cylinder lub wstawić tuleje.Ale to jest tylko moje zdanie.

09 lip 2014, 22:31

Co ma głowica do szlifu ?

Rafał200 pisze:Ale lepiej kupić nowy cylinder lub wstawić tuleje.Ale to jest tylko moje zdanie.

Bardzo głupie zdanie.

10 lip 2014, 7:27

Mój błąd, Chodzi o cylinder, chyba każdy się domyślił o co chodzi. A ja namieszałem, bo głowica była winą przegrzania...

13 lip 2014, 11:10

szlifuj aż ci sie tuleja nie skończy tłoki 57,5 spokojnie mozna kupić
Odpowiedz