Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, chciał bym zapytać (jeżeli ktoś się orientuje) czy tłok w DT 125 jest taki sam jak w TDR 125 Belgardzie czy może się one różnią? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam!
Tak, konkretnie gmina Uchanie. Poprawię Cię Pawlos bo silniki są inne. Już z tego co sam wyczytałem to wał jest szerszy, zapłon jakoś inaczej jest i ogólnie sporo pierdół które na zdrowy rozum powinny być takie same a nie są. Dajmy dla przykładu króciec. Niby ten sam co w DT a o kilka milimetrów dłuższy i gaźnik wchodzi do wewnątrz płycej niż w TDR. Pytam odnośnie rozmiaru tłoka tych, co mieli do czynienia z TDR bo przepuszczanie że raczej taki sam jest dość kosztowne w przypadku gdy jest inaczej. Enduros, jesteś pewien na 100% że taki sam?
Tak, jest to Belgarda czyli będzie pasował tłok z Yamahy DT. Możesz Mi jakiś polecić tylko tak max do 150 zeta bo na więcej Mnie nie stać a samego motocykla nie żyłuję tylko jeżdżę raczej spokojnie, turystycznie.