Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam takie pytanie czy można odginac listki membran czy one juz się nie wyrobią i będą słabe? I następne pytanie; jak założyć pierścienie na tłok chodzi mi o to jaką stroną do góry i który na dół, a który do góry ?
Listków membrany się nie odgina ,odgina się blaszki które ograniczają zakres ruchów listków na forum jest opisane jaka przerwa ma być .Co do zakładania pierścieni to na tłoku masz tak jak by takie zabezpieczenia w rowku a na pierścieniach są wyżłobienia w które podczas zakłądania dopasowują sie więc nie ma możliwości założenia pierścienia inaczej , jeżeli źle założysz to będzie odstawał i nie włożysz do cylindra.
Kurde a ja właśnie zdjąłem te listki membran i je trochę doginałem, aby bardziej przylegały. I Listki, że są dobre można poznać po wyglądzie tak ? czyli jak nie odstają czy trzeba jakoś sprawdzić palcem i można bardziej je docisnąć ? I jeszcze jedno jak zdjąłem listki to widziałem takie jakby kulki po końcu tej gumy pod palcem było czuć takie kuleczki coś w tym stylu (tam gdzie się kończy listek) i przejechałem to acetonem i już tego nie ma to tak miało zostać ? I membrany mogę włożyć jak chcę czy jest na to jakoś reguła ?
-- 12 maja 2016, 16:33 --
A te pierścienie to można założyć jeszcze je na dwa sposoby że na odwrót, bo są na nich napisy i nimi do góry czy do dołu ?
Tak jak pisałem mają jedną pozycję przy zakłądaniu a który na dół czy góre nie ma znaczenia .Jeżeli listki nie są urwane nigdzie itd jeżeli odstają dosyc DUZO to trzeba je wymienić . Albo oddaj to komuś kto się zna bo tylko większych szkód narobisz.