Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Rozciaganie lancucha

11 sie 2014, 5:34

Witam, moze to banalne zapytanie ale czemu miej wiecej jak w weekend robie jakies 100km po lasach i lakach widocznie wyciaga mi sie lancuch? Musze go pogciagach na tym.naviagu znajdujacym sie na srubie tylnego kola. W zeszly weekend o 1.5 oczka a w ten o 3/4 oczka. Co niedzile jest czyszczony i smarowany. Dziekowac za.odp

Re: Rozciaganie lancucha

11 sie 2014, 6:17

Jaka firma i typ łańcucha?

11 sie 2014, 7:59

Sprawdze jak wroce z pracy i napisze.. tego nie wzial pod uwage zeby napisac...

11 sie 2014, 10:16

Pewnie jakiś gówniany łańcuch.

11 sie 2014, 12:33

A tego to wlasnie nie wiem bo motor kupilem na poczatku czerwca a koles od ktorego kupilem powiedzial ze caly naped wymienial pod koniec kwietnia i patrzac po zebatkach byla to prawda ale co wlozyl to nie wiem.. a na lancuchu gdzies marke znajde? Jedynie co teraz powiem to w zlotym kolorze ale to nic na ta chwile pewnie nie mowi

11 sie 2014, 13:28

Jak jeździsz po błotach z łańcuchem bez oringów to normalne że się będzie w oczach wyciągał.

11 sie 2014, 17:43

jak firmowy lancuch to znajdziesz firme i model ;)

11 sie 2014, 18:18

Nie mam pojecia co za lancuch... jak jezdzilem po lesie po kaluzach to wyciagnal sie bardzie. Teraz troche po blocie i mniej ale nie wiem jak to sie ma. A na lancuchu nic ni3 znalazlem. Moge wstawic jego zdjecia ale nien mam pojecia jak

-- 12 sie 2014, 18:03 --

Z tego co zdarzylem jedynie ze szwagrem zobaczyc to jest lancuch bez oringow...

13 sie 2014, 23:19

łańcuch pewnie zwykły chiński rozpierdalający kartery radził bym zmienić na jakiś markowy najlepiej oringowy ;)
Odpowiedz