Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Zobaczyłem dzisiaj na stronie Wossnera tłok o średnicy 60.94mm. Czy to znaczy, że można szlifować cylinder w DT tyle razy, dopóki nie osiągnie on średnicy większej niż 60.88mm? Przepraszam, jeśli zadaję głupie pytanie, ale sprzedaję swoją DT, a kupujący mnie zapytał ile jeszcze selekcji tłoków zostało do wymiany cylindra/wstawienia tulei. Aktualnie DT jeździ na tłoku 57.44mm. Pozdrawiam.
wossner robi takie tłoki ale nie wiem po co jak ori tuleja jest za mała chyba że ktoś nabije grubszą
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
na ori tulei max 8 szlifów ostatni 58mm czyli pod wosnera 57,94
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Ja miałem 58.5 w momencie jak sprzedawałem swój silnik a jeszcze zostały min. 2 bo widziałem taki tłoki też wossnera na aukcjach. Więc można szlifować.
"W moim sercu jest Yamaha, na owiewce Death Proof czacha"
w przyszłym tygodniu przyjdzie mi cylinder ze szlifu z oryginalną tuleją to zmierze tuleje i dam zdięcie żeby nie wprowadzać nikogo w błąd bo sam osobiście mam teraz wossnera 57,94 i kończy swój żywot dlatego kupiłem cylinder do pierwszego szlifu bo w tym co mam tuleja już jest za cienka (według mnie) żeby ja dalej szlifować