Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Cześć jestem nowym użytkownikiem, zwaliłem motocykl nie wiem po co go rozbierałem wyciągnąłem wszystko ze skrzyni biegów dosłownie, rozpołowiłem silnik wyciągnąłem skrzynie i wszystko co tam było próbowałem złożyć tak samo ale skrzynia nie działa nie wiem co zrobić jest może jakiś schemat jak co złożyć od początku? Proszę o pomoc!
po co tam grzebałeś co tobą kierowało zeby rozgrzebać coś co potem nie umiesz poskładać ? żeby rozpoławiać silnik trzeba mieć choć trochę wiedzy
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Rozbierałem silniki i to nie raz złożyć też złożyłem ale nigdy nie bawiłem się w skrzynie biegów a było trzeba ją wyciągnąć ponieważ czyściłem kartery bo nowy wał a tam syf się nazbierał olejowy czy jakiś tam to wyciągnąłem ją i teraz złożyć nie umiem A schematu znaleźć nie mogę na prawdę potrzebuje pomocy nie stać mnie na mechanika a to jest mój jedyny motor do którego jestem przywiązany.
Mówię serwisówka... Są zdjęcia jak wygląda,wystarczy znaleźć w spisie treści gdzie co jest. np. Ściągnij od Endurosa z chomika(znajdziesz link w schematach na forum albo kliknij-> http://chomikuj.pl/Enduros70/YamahaDT.net ) jest podpisane "serwisówka yamaha dt80 lc-lc2"na samym dole strony,otwierasz i masz rozbiórka silnika od strony ~60 wzwyż.Całe to poszukiwanie zajęło mi 4.38min Pozdro +++ Minutę po dodaniu posta znalazłem jeszcze takie coś-> https://drive.google.com/file/d/0Bx6Wob ... sp=sharing może też się przydać
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj.
Dziękuję postaram się złożyć silnik i skrzynię może się uda, słuchajcie gościu chce mi dać za moją yamahe, swoją yamahe dt lc2 po generalnym remoncie bo myśli że moja to 125tka. Wymieniać się?