• Dzisiaj jest 13 maja 2025, 5:35
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT80] słabe napięcie ? regulator a może cewki ?

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

słabe napięcie ? regulator a może cewki ?

Postautor: Vidon » 06 lut 2016, 18:26

Witam, mam taki oto problem, dt 80 z 96r, po odpaleniu i włączeniu świateł obroty spadają o około 500, kierunkowskazy prawie niewidocznie migają, gdy się wkręca motocykl na wyższe obroty lepiej świecą, klakson też słaby, miernika prądu nie mam, wiec nie bardzo jestem w stanie coś zmierzyć, ale postaram się pożyczyć jeśli trzeba, ktoś miał podobny problem i wie co może być nie tak ?

Dodam na końcu że akumulator umarł, także będę kupował nowy, ale czy nowy akumulator coś zmieni ? koledze w dt 125 bez akumulatora na odpalonym, świeci wszystko jak trzeba, czy słaba kompresja może być też temu winna ?
Awatar użytkownika
Vidon
Donator

Motocykl: Suzuki DR 650 SE & DT 125 R

Re: słabe napięcie ? regulator a może cewki ?

Postautor: cedec1 » 07 lut 2016, 0:45

po 1 miernik do takich żeczy wystarczy z supermarketu za 20 zł
po 2 to akumulator przechowuje prąd dla tego przy niskich obrotach wszystko działa jak trzeba
po 3 na prawdę masz 26 lat ?
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
cedec1

Motocykl: yamaha dt 125RN 1998

Re: słabe napięcie ? regulator a może cewki ?

Postautor: Vidon » 07 lut 2016, 7:25

Sory, ale u kolegi bez akumulatora kierunki i klakson działa dobrze, już miałem kiedyś dt 80 i też na padnietym akumulatorze wszystko działało jak trzeba z tego co pamiętam, miernik kiedyś kupię ale porządny, póki co mam inne wydatki, co Ci przeszkadza w moim wieku ? Elektronika nie jest moim konikiem,

Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Vidon
Donator

Motocykl: Suzuki DR 650 SE & DT 125 R

Odpowiedz

Wróć do Mechanika