Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Problem ze sprzęgłem... Od tamtego roku powoli remontowałem sobie yamahe, Pod koniec roku zmieniłem olej na iponboxa. i od tego czasu nie była odpalana. Wczoraj złożyłem cylinder, glowicę i wszystko do kupy. Odpaliłem, ustawiłem obroty i dałem jej chwilę na zagrzanie. Chciałem ruszyć i okazuje się, ze nie ma sprzęgła. Myśle sobie, pewnie tarcze sklejone. Podpompowałem kilkanaście razy klamką, odpaliłem moto i zaczekałem chwilę, aż olej złapie wyższą temperaturę. Na nic wszystko, sprzęgła jak nie było tak nie ma. Podciągnąłem linkę na klamce, nic... kosz nie był ruszany. Przed remontem zdarzało się że tarcze się kleiły bo był walnięty uszczelniacz pompy wody i oleju zrobiła się kawa, ale po zagrzaniu wszystko działało. Jakieś pomysły jak to rozwiązać ?
Ostatnio zmieniony 29 maja 2017, 20:07 przez Czarny88, łącznie zmieniany 1 raz