No niestety.... Enduros nie sprzeda, a na szukajce nie znalazłem żadnych informacji, gdzie mógł bym to dostać... prawdopodobie będę musial wymienić gaźnik :c
Dołączając się do tematu, czy gdziekolwiek w necie są jeszcze dostępne śruby składu mieszanki z dłuższym gwintem? Takie jak ta tu: http://yamahy.pl/photos/srubka-gaznik-m ... 019316.jpg Znana sprawa, brakuje połowy gwintu w gaźniku i to zdecydowanie było by pomocne.
Hmmm, skoro na zewnątrz to nie wiem po co taki długi gwint śruby, normalnie ma działać na oryginalnej. Posiadam śruby z krótszym trzpieniem dzięki czemu siedzą głębiej w gnieździe.
Chodzi o to że dostępna jest tylko końcówka gwintu czyli ta głęboka, tam też była wkręcona poprzednia śruba. Z tego co wiem DT była mocno przylana gdyż śruba siedziała głęboko dla tego też zależało mi żeby mieć większe pole manewru i móc ją wysunąć a to uda się tylko za pomocą długiego gwintu śruby który chwyci ją stosunkowo wcześniej.
To sprawę może rozwiązać śruba, którą posiadam. A tak na marginesie to słuszne jest wykręcanie śruby tak do 2,5 obrotu, maksymalnie 3 przy kombinowanych dyszach. Jeśli tak nie jest to trzeba szukać przyczyny. Na zalecanych przeze mnie dyszach śruba prawie zawsze jest wykręcona 1-1,5 obrotu przy prawidłowym i szybkim wkręcaniu na obroty.