Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, przegladałem dość dużo tematów, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Chciałem sie dowiedzieć czy moduł pod zbiornikiem bierze sygnał z jakiegoś czujnika? Do sterowania silniczkiem krokowym. Jest to yamaha dt 125x z 2005r. Z góry dzięki za odpowiedź.
Pisząc silnik krokowy miałem na myśli silnik sterujacy linkami. Nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy. Może prościej. Skąd modul wie w jakim momencie obrócić zaworem.
Nie dogadamy sie chyba. Wiem, ze po obrotach. Ale co zczytuje te obroty? Czujnik jakis montowany przy magnecie? Czy z cewki zaplonowej? Bo, ze po obrotach to wiem. Chodzi o to, ze zawór nie działa choć yvps robi test przy przekreceniu stacyjki. I zaczynaja sie schody bo zaplon jest przerobiony. Stator z cewkami od am6 dt50. Cewka zaplpnowa tez podejrzewam, ze od innego modelu plus prostownik chiński. Fantazja poprzedniego wlasciciela poniosła.
sygnał dostaje z czujnika położenia wału jak odkręcisz dekiel to w prawym górnym rogu jest ps z takim setupem to nie wierz w cuda że ci zawór kiedykolwiek zacznie robić
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
I o taką odpowiedź mi chodziło, dzięki. Potrzebowałem potwierdzenia. No cóż wracam do seryjnego zapłonu. Znalazlem stator od dtx z 2006 roku. Porównując kable które u mnie są luźne a te ze zdjecia powinno pasować.