Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Posiadam suzuki dr600 i mam problem z odpalaniem. Nie chce odpalić na zimnym silniku dopóki nie psiknie się czym do filtra powietrza, jakie mogą być przyczyny? Posiada też dekompresator i czy ktoś może wie bądź posiada filmik jak poprawnie się odpala motocykl z takim czymś?
Ostatnio zmieniony 21 gru 2014, 18:30 przez jakub111, łącznie zmieniany 1 raz
Powód:przeniosłem
nie wiem jak w dr, ale u mnie to kopką ustawiasz aż złapie max opór, delikatnie wciskasz klamke dekompresora i w tym samym czasie przeskakujesz kopką w dół puszczasz dekompresje kopka w góre i kop, ale porządny https://www.youtube.com/watch?v=gI1jX9ZDZkk tu jest pokazane jak kopać singla.
Odpalać umiem, wcześniej nie było takich problemów ssanie włączam, ale nic nie daje, jak pochodzi troche to odpala, ale jak ostygnie to znowu trzeba troche się pomęczyć.
w sumie to przy takich temperaturach jak mamy w okolicach 0-5stopni to 600te i tak ciężko odpalić, ja polecam ci spróbuj sobie włącz manualny dekompresator i trzymaj włącz ssanie odkręć gaz na maxa i parę razy przekop na manulanym dekompresatorze, i potem normalnie spróbuj już odpalić.