• Dzisiaj jest 21 cze 2025, 10:13
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT125] Szybkie otwarcie manetki - muł

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Temat zamknięty

Re: Szybkie otwarcie manetki - muł

Postautor: Tonny » 09 maja 2017, 14:45

I masz chociaż ubaw z tego?? Chłopak pyta, liczy na pomoc bo to jego "pierwszy raz" w tym temacie i może jest na to jakaś metoda a Ty mu sadzisz takie teksty, chyba lepiej było zamilknac...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Tonny

Motocykl: jeszcze brak

Postautor: grzegorz5185 » 09 maja 2017, 16:07

:F o włos wystarczy podgiąć, poczytaj poradnik o regulacji gaźnika
Awatar użytkownika
grzegorz5185

Motocykl: YAMAHA DT125R 1996r
YAMAHA DT125R 1997r
SIMSON S51

Postautor: Speed223 » 09 maja 2017, 16:22

Grzegorz dzięki bardzo za pomoc ;) Tonny spoko ja tam się nie przejmuje ;) Cóż na to poradzić ze ktoś ma ciężko w życiu i próbuje cwaniakować na forum zamiast wykazać się wiedza, co mija się z celem ludzi którzy to forum założyli :)
Speed223

Motocykl: Yamaha Dt 125

Postautor: Frozen » 09 maja 2017, 21:41

Tonny pisze:I masz chociaż ubaw z tego?? Chłopak pyta, liczy na pomoc bo to jego "pierwszy raz" w tym temacie i może jest na to jakaś metoda a Ty mu sadzisz takie teksty, chyba lepiej było zamilknac

Że jakie teksty? jest to prawidłowa jednostka fizyczna, przyjęta w układach SI, więc może lepiej by było wykazać więcej inicjatywy, zainteresować się własnym problemem i nie mieć klapek na oczach. Ponadto kolega wyżej wrzucił cały temat dotyczący zadanego pytania, ale jak widać zabrakło samozaparcia do zaznajomienia się tematem co za tym idzie lenistwem, a zgodnie z regulaminem takie coś jest nagradzane warnem, którego nie przyznałem. Żal mi ludzi którzy pytają, choć na forum jest kilkadziesiąt postów dotyczących ich problemów, a nawet nie próbują znaleźć odpowiedzi. Przerzucanie, uporządkowywanie tematów zgodnych z problemem, tworzenie poradników itd jak widać jest bezcelowe bo po co patrzeć skoro 'jestem użytkownikiem i odpowiedź mi się należy'.
Speed223 pisze:Cóż na to poradzić ze ktoś ma ciężko w życiu i próbuje cwaniakować na forum zamiast wykazać się wiedza,

Chyba nie wiesz do kogo to mówisz.... jeżeli znasz moje życie lepiej to fajnie; jednak wspomnę iż pomagam aktualnie prywatnie jednemu użytkownikowi, który wie czego chce, szuka wiedzy i w ten sposób możemy dyskutować. Dodatkowo gdyby nie poradził sobie to przyjadę mu pomóc, bo nie ma w tym najmniejszego problemu, zwłaszcza że daleko nie jest. I to nie jest pojedynczy przypadek, bo skrzynkę to miałem pełną, więc mógłbyś się wysilić, samodzielnie znaleźć i przedstawić chociażby czy twoje przypuszczenia są słuszne. Wiem co osiągnąłem, ilu osobom pomogłem, a ile 'obraziłem' bo mieli taki stosunek jak ty.
Speed223 pisze:mija się z celem ludzi którzy to forum założyli

To lepiej sprawdź kto je założył, albowiem grono ludzi się nie zmieniło.Jeszcze raz napiszę, że wystarczy poszukać, bo to już nie jest nawet dublowanie tematu.... masz ponad 150 wyników w których znajdziesz odp search.php?keywords=poziom+paliw*&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
i lepiej przeczytaj jeszcze raz temat bo pewnie i tak nie wiesz o co chodzi.
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj. 8)
Awatar użytkownika
Frozen
Moderator

Motocykl: Jamacha dete 125 iks '06
  • Link do galerii

Postautor: Speed223 » 09 maja 2017, 22:24

Dublowanie tematu było by wtedy gdy założył bym nowy temat " jak wyregulowac poziom paliwa w gazniku" tego nie zrobiłem, a po prostu dopytałem się gdyż ktoś poruszył to zagadnienie jako jedną z przyczyn mojego problemu. A to właśnie Ty napisałeś post który był cwaniakowaniem i nie wniósł nic do temat oprócz powodowania tak zwanej spiny, czego Ci bardzo gratuluję jako moderatorowi i mam nadzieję że pomyślałeś też o daniu warrna dla siebie za tamten post. Dzięki za uwagę <oklaski>
A i Twoje podpisy typu " wodogłowie się szerzy " to kolejna z cwaniackich zagrywek czy po prostu prowadzisz ankietę na temat ?
Speed223

Motocykl: Yamaha Dt 125

Postautor: Frozen » 10 maja 2017, 10:42

Dopytałeś raz i dostałeś kompletną odpowiedź z całym tematem dotyczącym twojego problemu, ale jak widać nadal nie pofatygowałeś się tam zajrzeć. I gratulację rozumienia dublowania tematu...
Speed223 pisze:A to właśnie Ty napisałeś post który był cwaniakowaniem i nie wniósł nic do temat oprócz powodowania tak zwanej spiny

Skoro uważasz że jednostka "nano" jest obraźliwa i cwaniakująca to radzę udać się do psychologa.
Speed223 pisze:mam nadzieję że pomyślałeś też o daniu warrna dla siebie za tamten post

Warna to mogę tobie przyznać bo na to jest również odpowiedni zapis w regulaminie, który akceptowałeś rejestrując się tutaj.
Niby taki wiek, w którym powinieneś być odpowiedzialny i ustatkowany...jak widać nawet nie próbujesz zrozumieć i zaznajomić się z problemem, uważając jednostki fizyczne za cwaniakowanie.Brawo. Polecam przemyśleć swoje zachowanie.
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj. 8)
Awatar użytkownika
Frozen
Moderator

Motocykl: Jamacha dete 125 iks '06
  • Link do galerii

Poprzednia

Temat zamknięty

Wróć do Mechanika