Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, posiadam Yamahę TDR 125 Belgardę. Lagi mam kompletnie dobite - spręzyny nie odbijają, olej cieknie, zjechana śruba na lewym lagu... Zamówiłem już przez internet nowe (używane, wymieniony olej i uszczelniacze) lagi z DT 125 2004r. Ostatnio nie mogłem zasnąć bo naszła mnie myśl, ze może jednak jest zbyt duża różnica roczników i coś nie będzie pasowało? Dlatego chciałem się zapytać, czy porównując moją TDR z 1999 i DT 2004 będzie różnica w mocowaniu lag do główki ramy lub różnica w ośce koła?
w papierach mam 1999 lagi dzisiaj przyszły, na dniach pojadę je zamontować i napiszę tutaj czy pasują, może komuś się przyda Jeszcze mam pytanie czy mógłby ktoś zmierzyć długość lag nieobciążonych?
---------------EDIT--------------------
Lagi już założone Na początku powiem, że żadnych trudności wynikających z rozbieżności roczników nie było. Oczywiście mocowania na szczęki są na innej wysokości co wynika z innych tarcz hamulcowych Tak na marginesie to moja tdr podniosła się o dobre 10-15cm, nie wiedziałem, że stare lagi są aż tak dobite. Teraz zachowuje się i prezentuje lepiej oto ona ;]