silnik rozebrałem śrubka po śrubce wszystko złożone do kupy w jedno miejsce w róźne pudełeczka żeby nic mi się nie pomyliło przy składaniu z powrotem. wstępnie stwierdziłem że są luzy na korbie słychać było lekkie pukanie gdy silnik chodził na niskich obrotach do tego motocykl nie miał siły za bardzo jechać na niskich obrotach potrafił nawet przygasać przy ruszaniu z pierwszego biegu

Dzisiaj zawiozłem wał do salonu Yamahy zamówiłem korbe prox-a uszczelniacze wału prox-a i komplet uszczelek na cały silnik Atheny wstępnie wyliczone zostało 650zł do zapłacenia za cześci i robocizne.

Ale mniejsza o to mam 2 problemy
1. łożysko od przeciwwagi które siedzi w jednym karterze jak je wyciągnąć? aby z jednej strony je widać więc go nie wybije

2. podeślijcie zdjęcia jak powinna być prawidłowo złożona skrzynia biegów bo przy rozpoławianiu silnika nie przyjrzałem się dokładnie jak co było ułożone i teraz mam problem bo nie mogę jej ułożyć tak jak powinna być (tam są takie 3 wybieraki które mi się po prostu pomieszały i nie wiem który gdzie powinien być)

Z góry dzięki za informacje;)