Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
23 sie 2014, 2:24
Siema
Mam pytanko, mianowicie w zimę 2014-2015 planuję wykonać szlif cylindra w swojej yamaszce, ale mam dylemat bo nie wiem, jaki zakupić tłok. Mój egzemplarz jest użytkowany głównie na asfalcie, zazwyczaj nie pałuje jej do końca ale czasami lubię przycisnąć. Dozownik mam odłączony i sam robię mieszankę. Moje pytanie brzmi : Czy tłok Meteor da radę w moim mopliku czy lepiej nie oszczędzać i zakupić Wossnera lub ew. Vertexa ? Jest duża różnica jakościowa między Meteorem a np. Wossnerem ?
Ostatnio zmieniony 27 sie 2014, 22:43 przez
Hubert_14, łącznie zmieniany 3 razy
23 sie 2014, 7:08
Meteor nie jest jakimś złym tłokiem, ale napewno Wossner jest dużo trwalszy i przejeździ tysiące kilometrów. Jak zostawiasz sobie DT na dłużej, to możesz nie oszczędzać i kupić Wossnera.
25 sie 2014, 17:03
Ok, rozumiem
Dzięki za opinie
Teraz druga kwestia: Wossner czy Vertex? Może Prox bo też spotkałem na allegro
25 sie 2014, 19:19
ja od siebie wossnera polecam
25 sie 2014, 23:13
only wossner
26 sie 2014, 19:28
kupuj Wossnera
26 sie 2014, 21:04
Ci co doradzają wossnera mieli kiedykolwiek doczynienia z vertexem?
26 sie 2014, 21:43
Mój Wossner padł po 7 tys km, pierścień zahaczył o kanał wydechowy i sie ulotnił przez wydech

Prox podobny przebieg zrobił...
Ale ja to mam talent do takich rzeczy więc mnie słuchaj :p Nie miałem do czynienia z tłokami Namura, podobno klasa Wossner, Vertex +
27 sie 2014, 22:37
Jaca! pisze:Nie miałem do czynienia z tłokami Namura, podobno klasa Wossner, Vertex +
Namura, hmmm....
Nie słyszałem o firmie, widziałem tłoki tej marki na allegro ale myślałem, że to szit jakiś bo są dużo tańsze. Oczywiście wezmę pod uwagę bo nie boję się mniej popularnych firm
Ktoś może miał Namurę ?
27 sie 2014, 23:06
vertexa miałem poprzednio strasznie szybko zjadło pierścienie a leje tylko i wyłoncznie motula 800