Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam . Miesiąc temu zakupiłem swoja pierwszą yamaszke . Jest to yamaha dt 50r z 2007roku . Do wczorajszego dnia chodziła jak rakieta .... Problem polega na tym ze podczas odpalania nagle gasnie . Zawyje i zgasnie . Czasem jesli uda mi się ją odpalić to chwile pojezdzi i znowu gasnie . W czym jest problem ??? Odrazu zaznaczę że świeca ma iskre i jest odpowiednia do am6 czyli NGK BR9ES. Z góry dziękuje za pomoc .
Możliwe że moduł mógł wody dostać, mi po przejechaniu w deszczu potem tylko zagadała i tydzień nie odpalała a iskra była aż z tego wszystkiego remont zrobiłem po remoncie znowu w deszczu wracałem i to samo potem wsadziłem moduł do worka i teraz nawet w błoto po pas jeżdże ja miałem dziury w dyfuzorze i jeździła, co prawda dt 80 ale zasada działania ta sama
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.