Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
20 paź 2013, 14:09
witam idą mi bąbelki powietrza w chłodnicy i motocykl jak sie zagrzeje to słabnie prawdopodobnie siadła mi uszczelka pod głowicą i teraz pytanie czy ta z linku jest trójwarstwowa ?
http://allegro.pl/komplet-uszczelek-top ... 82231.html bo właśnie taką chcę kupić do jednowarstwowych mi właśnie sie skończyła cierpliwość
20 paź 2013, 14:32
Jest.
Przenoszę !
20 paź 2013, 14:36
ok dzięki
20 paź 2013, 18:37
A uszczelka Athena jest trójwarstwowa?
20 paź 2013, 18:46
Kurde kupiłem już Athenę, zakładać ją czy do kosza?
20 paź 2013, 18:48
Athena wg mnie robi najlepsze zamienniki uszczelek.
20 paź 2013, 18:50
To dlaczego krąży opinia że pod głowice tylko trójwarstwowa uszczelka, gdy Athena nie jest trójwarstwowa i jest najlepszym zamiennikiem?
20 paź 2013, 19:00
Bo nie planują głowicy i cylindra, nie odtłuszczają powierzchni, nie zakładają podkładek samokontrujących pod nakrętki, nie używają klucza dynamometrycznego i nie przestrzegają kolejności jak i stopniowego zwiększania siły dokręcania nakrętek.
20 paź 2013, 21:44
Enduros70 pisze:Bo nie planują głowicy i cylindra, nie odtłuszczają powierzchni, nie zakładają podkładek samokontrujących pod nakrętki, nie używają klucza dynamometrycznego i nie przestrzegają kolejności jak i stopniowego zwiększania siły dokręcania nakrętek.
dobra wypowiem sie dla potomnych czytających to forum moja historia zaczeła sie przy remoncie góry silnika wymiana tłoka szlif cylindra i oczywiście nowe uszczelki jako że w sklepie nie mieli 3 warstwowej zakupiłem 1 warstwową po wyszlifowaniu cylindra pod tłoka uznałem że pasuje zrobić planowanie głowicy i cylindra więc papier ścierny wodny szkło i do roboty po całej operacji skręcam wszystko do "kupy" KLUCZEM DYNAMOMETRYCZNYM siłą 30 niutonometrów na krzyż jak fabryka nakazuje i CO ! moto po 15 litrach paliwa moto zaczyna mulić i kopcić na biało zapach spalin typowy dla spalania płynu chłodniczego myśle sobie huj tam pewnie coś źle poskręcałem OK zamawiam drugi komplet uszczelek na górę i rozkręcam głowice patrzę a tu przedmuch w kierunku kanału wydechowego wiec oddaję głowicę i cylinder do profesjonalnego zakładu w celu splanowania odbieram wszystko skręcam odpalam i ładnie pracuje wszystko ok przez pierwsze około 8-10 litrów paliwa po czym sytuacja sie powtarza dla tego chcę spróbować co sie będzie działo na trójwarstwowej