witam ma motor yamaha dt 80 lc2 97r. problem wygląd tak że mój oryginalny regulator napięcia się spalił i kolega powiedział mi że mogę kupić chiński regulator napięcia do skutera 12v taki jak na zdjęciu i mam problem jak podłączyć kable z instalacji do tego regulatora znalazłem w internecie takie zdjęcie i jak mam powpinać kable prawidłowo w ten chiński regulator żeby wszystko działało . wiem tylko że 1.kabel czarny to masa ,2.kabel czerwony to plus , a 3 i 4 to nie wiem ,czy może ktoś mi napisać od czego one są i jak je podłączyć np.rysunek ?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 20:42 przez mateusz450, łącznie zmieniany 1 raz
mam pytanie mam za wysokie napięcie na wysokich obrotach i przepala mi żarówki wiem że to może być regulator napięcia a czy może być to odblokowany moduł zapłonowy który zwiększa napięcie i przepala żarówki ? co robi odblokowany moduł zapłonowy np. zwiększa mocniejszą iskrę na świecy ??
To że pali żarówki to regulator napięcia, a moduł zapłonowy nie ma nic do żarówek. To że jest odblokowany świadczy o tym że nie odcina iskry przy danych obrotach.