Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, ostatnimi czasy mialem problem ze moja yamaha nie miala mocy ale slyszalem ze zawór wykonuje jakis ruch po przekreceniu stacyjki. Zabrałem się za diagnozę i zauważyłem że zawór wykonując self testa wykonuje obrót zgodnie z wskazówkami zegara ale potem nie wraca na swoją pozycje. próbowałem wyregulować go natomiast przy kolejnym przekreceniu stacyjki dzieje się to samo i zawór nie chce wracać na swoje miejsce. miał ktoś taką sytuacje? z góry dziękuje za pomoc bo nie mam pomysłu jak to rozwiązać
Cześć,spróbuj wyregulować wedug poradnika.Bo rozumiem że obie linki masz napięte?Otwór w tarczy zaworu powinien mniej więcej pokrywać się z otworem w cylindrze ale najlepiej ściągnąć dyfuzor i zobaczyć czy nie ma progu na cylindrze,czyli czy zawór i cylinder mają gladko ścianki,bez nierówności.Tarcza zaworu po ustawieniu w osi otworem powinna przekręcić się w prawo i w lewo zpowrotem na otwór.Czy sprawdzieś przewody od modulu?Bo chyba niektóre motorki mialy 5 przewodów a niektóre trzy ale nie jestem pewien.Zobacz czy silniczek zaworu będzie się obracal jak podepniesz go na krótko do akumulatora 12 wolt.Jak podepniesz plus i minus do silniczka powinien się krećić w jedną strone a po zmianie biegunów w drugą stronę.Jeśli się kreci w obie strony to jest sprawny.Sprawdz wtedy kable od silniczka może jest jakiś lużny lub przerwany,sprawdż kostkę od polączenia z modulem czy nie są zaśniedziale styki,najlepiej spryskać kontaktem czyli sprajem do styków elektroniki lub przeczyścić papierkiem ściernym.Jeśli silniczek zaworu będzie się krecil prawo lewo po podpięciu na krótko to wtedy wychodzi że coś masz nie tak z linkami lub modulem.Możesz wstawić fotki linek i tarczy zaworu jak masz to ustawione w tym momencie?
Cześć, za tydzień na weekend będę na garażu gdzie ona stoi to wrzucę fotki linek, posprawdzam wtedy elektrykę bo nie wiedziałem że powinno być 5 przewodów a widziałem tylko 4, linki są napięte i regulowałem z poradnika od bieda enduro ale sprawdzę tą elektrykę i wyreguluje jeszcze raz. Dzieki za informacje i podeślę zdjęcia jak będę przy niej
Ok,co do ilości przewodów to nie jestem pewien dokladnie czy 5 czy 4,więc nie sugeruj się tak tym ale wkleje ci link do poradnika z forum to jest wszystko opisane dokladnie.
topic18.html tutaj postępuj zgodnie z opisem i daj znać.