Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
30 mar 2017, 15:21
Witam wymieniałem tarcze sprzęgła w yamaha dt 80 lc2 v53 92r. i wyskoczył mi wałek od kopki i moje pytanie jak on ma być włożony ?? a i jeszcze jedno docisk tarcz sprzęgła ma taką strzałkę czy musi ona coś wskazywać czy to obojętne ??
30 mar 2017, 15:57
Jak to jak ma być włożony, dobrze ma być włożony! Co do tych strzałek, to strzałka na docisku ma się pokryć ze Strzałką na koszu sprzęgłowym z tego co pamiętam.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
30 mar 2017, 17:05
Już sb poradziłem kopniak to dziecinna sprawa ma swoje miejsca xD a sprzęgło musiałem rozkręcać a raczej docisk i co się okazało to na koszu mam kropkę a nie strzałke ale już działa
:p
-- 30 mar 2017, 17:05 --
Już sb poradziłem kopniak to dziecinna sprawa ma swoje miejsca xD a sprzęgło musiałem rozkręcać a raczej docisk i co się okazało to na koszu mam kropkę a nie strzałke ale już działa
30 mar 2017, 18:27
docisk pasuje tylko w jednym polozeniu
30 mar 2017, 18:32
a czasem on nie jest symetryczny ? bo jakby pasował w jednym położeniu to bym nie złożył inaczej a złożyłem xD
30 mar 2017, 18:58
założysz, ale tylko w jednym położeniu dociska tarcze i sprzęgło działa jak nalezy, w 3 opcjach położenia docisk odstaje od koszta z tarczami.
30 mar 2017, 19:09
Dizmo pisze:Już sb poradziłem kopniak to dziecinna sprawa ma swoje miejsca xD a sprzęgło musiałem rozkręcać a raczej docisk i co się okazało to na koszu mam kropkę a nie strzałke ale już działa

-- 30 mar 2017, 17:05 --
Może i o kropkę chodzi, a wałek kopniaka to tez trzeba umieć założyć, zobaczysz po złożeniu jak Kopka chodzi heh.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
30 mar 2017, 21:36
To temu mi odstwał ten docisk xD a ja myślałem że brakowało jednej tarczy

Vidon wiesz co wałek kopniaka i tak mam obrobiony niestety więc nici z sprawdzania czy chodzi, bardziej mi chodziło o zaślepienie otworu

-- 30 mar 2017, 21:36 --
Dzięki za zrozumienie zasady działania sprzęgła

i myślę że komuś ten post się sprzyda
30 mar 2017, 21:40
możliwe że będę miał wałek na sprzedaż, jak coś to pytaj w przyszłym tygodniu
30 mar 2017, 21:47
nie trzeba ta dt ma tak małą kompresje że nawet jak była zima to paliła od 4 metrów pchania xD