Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Wałek kopki yamaha dt 80

30 mar 2017, 15:21

Witam wymieniałem tarcze sprzęgła w yamaha dt 80 lc2 v53 92r. i wyskoczył mi wałek od kopki i moje pytanie jak on ma być włożony ?? a i jeszcze jedno docisk tarcz sprzęgła ma taką strzałkę czy musi ona coś wskazywać czy to obojętne ??

Re: Wałek kopki yamaha dt 80

30 mar 2017, 15:57

Jak to jak ma być włożony, dobrze ma być włożony! Co do tych strzałek, to strzałka na docisku ma się pokryć ze Strzałką na koszu sprzęgłowym z tego co pamiętam.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

30 mar 2017, 17:05

Już sb poradziłem kopniak to dziecinna sprawa ma swoje miejsca xD a sprzęgło musiałem rozkręcać a raczej docisk i co się okazało to na koszu mam kropkę a nie strzałke ale już działa
:p

-- 30 mar 2017, 17:05 --

Już sb poradziłem kopniak to dziecinna sprawa ma swoje miejsca xD a sprzęgło musiałem rozkręcać a raczej docisk i co się okazało to na koszu mam kropkę a nie strzałke ale już działa

30 mar 2017, 18:27

docisk pasuje tylko w jednym polozeniu

30 mar 2017, 18:32

a czasem on nie jest symetryczny ? bo jakby pasował w jednym położeniu to bym nie złożył inaczej a złożyłem xD

30 mar 2017, 18:58

założysz, ale tylko w jednym położeniu dociska tarcze i sprzęgło działa jak nalezy, w 3 opcjach położenia docisk odstaje od koszta z tarczami.

30 mar 2017, 19:09

Dizmo pisze:Już sb poradziłem kopniak to dziecinna sprawa ma swoje miejsca xD a sprzęgło musiałem rozkręcać a raczej docisk i co się okazało to na koszu mam kropkę a nie strzałke ale już działa

-- 30 mar 2017, 17:05 --

Może i o kropkę chodzi, a wałek kopniaka to tez trzeba umieć założyć, zobaczysz po złożeniu jak Kopka chodzi heh.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

30 mar 2017, 21:36

To temu mi odstwał ten docisk xD a ja myślałem że brakowało jednej tarczy :D Vidon wiesz co wałek kopniaka i tak mam obrobiony niestety więc nici z sprawdzania czy chodzi, bardziej mi chodziło o zaślepienie otworu :D

-- 30 mar 2017, 21:36 --

Dzięki za zrozumienie zasady działania sprzęgła :D i myślę że komuś ten post się sprzyda :D

30 mar 2017, 21:40

możliwe że będę miał wałek na sprzedaż, jak coś to pytaj w przyszłym tygodniu

30 mar 2017, 21:47

nie trzeba ta dt ma tak małą kompresje że nawet jak była zima to paliła od 4 metrów pchania xD :D
Odpowiedz