Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam pewnie glupie pytanie w przeciagu 3 miesiecy jezdzac w weekend lacuch wyciagnal mi sie od 6 w skali na ciagu juz do 13 praiwe i zaraz skonczy mi sie zakres regulacji.. czy mozna skrocic lancuch o 1 ogniwo czy nalezy wymienic??? Dziekowac za odpowiedzi
Jeśli nie jest mocno zużyty (strzelanie podczas pchani do tyłu lub podczas gwałtownego dodawania gazu, zębatki nie mają skoszonych zębów) to możesz skrócić go spokojnie, sam tak zrobiłem i przejeździłem jeszcze 2k km, ale to jest półśrodek. Najlepiej od razu kupić łańcuch porządnej firmy np DID i mieć spokój.
Lancuch nieznanej marki bo kupilem motor w czerwcu a ktos wymienial caly naped w kwietniu... niby jest w zlotym kolorze ale marki na lancuchu nie widzialem.. wiec zebatki sa jeszcze dobra tylko delikatnie slady widac ale scieta nie jest
Tylko za ta cene sam lancuch i jak czytalem to pisza ze do tego modelu jakis did 438w.. chyba ze wiecie jaki bedzie lepszy i uzyskam od was jakis namiar jak powinien wygladac badz gdzie mozna kupic...