Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam ja w temacie zamontowałem dyfuzor oraz wydech ginelli chodził fajnie ale maks 70 km/h juz przy trójcę go muliło na wysokich obrotach po 60-65km/h. Wyczytalem ze powinno sie wyciągnąć gume z airboxa zaczol wkrecac sie duzo lepiej ale przy mocnym odkręceniu manetki jest buuuu na rezerwie trochę lepiej i nie ma juz odciecia przy 70km/h, Wydaje mi sie ze dysze wieksze powinny byc bo regulacja gaznika nic nie daje na jałowym biegu wkręca się pięknie gorzej podczas jazdy...;/ jakie dysze beda dpowiednie??
na tym forum wyczytalem ze trzeba przy wydechu ginelli usunoc gume z filtra powietrza zeby uzyskac lepsze osiagi.... Moduł mam odblokowany, jakis czes temu kupilem druga dt z silnikeim po remoncie i z wydechem ginelli i przelozylem silnik i wydech(grucha plus koncowka, koncówke sprawdzalem jest przelotowa nie posiada zadnej blokady) na wczesniejszym silniku przed jego zajechaniem moja dt jechala okolo 100 km/h wiec modul na 1000% odblokowany, na terazniejszym silniku zbiera sie duzo lepiej ale z guma w airboxe osiaga max 70km/h ściągnięciu przekraszalem ta barierę na 3 biegu!! ale ciagnie tylko na rezerwie ;/
Po pierwsze to po zmianie wydechu trzeba zmienić dyszę w gaźniku i wyregulować go na nowo, wywalasz odrazu gumę z filtra. Dopiero wtedy jakoś to powinno działać.
wlasnie o to mi chodzi JAKIE DYSZE POWINIENEM KUPIC?? 240 i 30 CZY MOŻE PRZY GINELLI WIEKSZEJ SREDNICY??? ps: po to założyłem ten temat zeby ktos mi doradził jakie dysze kupic
240 i 30 to do odblokowanej 125cc szukaj na forum było na pewno
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.