Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam.W mojej dt 80 z 1983r rozebrałem cylinder i okazało się że tłok jest do wymiany.I teraz nie wiem dokładnie jaki kupić (nie chodzi mi o firmę tylko o wymiary).Na tłoku u góry jest napisane 0.25 a gdy zmierzylem średnice tłoka suwmiarka to wyszło 4cm9mm.A jak zmierzyłem cylinder tyo wyszło to samo.A gdy szukałem tłoków np power force to był tylko 49,25.I było napisane po pierwszym szlifie.Czyli mam rozumieć że ten mój nie miał szlifu?? I powiedzcie jakie dokładnie maja byc wymiary tego mojego tłoka.
Oddaj cylinder do szlifu pod tłok 49,50 czyli drugi szlif, ty masz obecnie po pierwszym szlifie, kup z OMP i daj tłok razem z cylindrem, do zakładu co będą Ci szlifować, aby zrobili Ci właściwy luz.