• Dzisiaj jest 19 maja 2025, 5:31
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Części, Tuning

[DT50] Wymiary uszczelniaczy DT 50 MX

Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Wymiary uszczelniaczy DT 50 MX

Postautor: Wojtas » 06 sty 2015, 20:37

Witam serdecznie.
Zwracam się do Was z prośbą o podanie wszystkich wymiarów uszczelniaczy silnika w DT 50 MX.Czy uszczelniacze są takie same jak w 80 MX, a dokładnie tutaj:http://allegro.pl/ir-uszczelniacze-silnika-yamaha-dt-80-mx-81-84-i4960720995.html ?
Najlepiej odpowiedzieć - weź stare i zmierz.Lecz oddaję silnik do majstra i chcę kupić przed tym wszystkie uszczelniacze.Na razie po zdjęciu dwóch pokryw widzę uszczelniacze wałku zębatki przedniej, kopniaka,wału, oraz wysprzęglika.Wymiary kopniaka oraz wysprzęglika zgadzają się, nie wiem jak jest z resztą ponieważ z tego co widzę uszczelniacz wału w zestawie jest tylko jeden, lecz tego już nie potrzebuję bo uszczelniacze wału mam.Chodzi mi o resztę.Poza tym czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć dlaczego aż 7 uszczelniaczy jest w zestawie ? Ja w swoim silniku na razie widzę 5 uszczelniaczy.Gdzie jeszcze znajdują się uszczelniacze oprócz tych które wyżej wymieniłem ? Z pewnością ktoś z Was miał silnik MX w rękach i jakby był skłonny wymienić wszystkie uszczelniacze lub czy te wyżej podane pasują(choć wymiary oprócz tych dwóch nie wiem czy się zgadzają z uszczelniaczy z aukcji).Dziękuję z góry za odpowiedzi i prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ niedługo silnik ląduje u majstra ;)
Wojtas

Motocykl: DT 50R 1995r.

Re: Wymiary uszczelniaczy DT 50 MX

Postautor: Enduros70 » 06 sty 2015, 20:54

Oddawać silnik do mechanika i przejmować się częściami ?

Wymiana korbowodów/centrowanie wałów, remonty silników, naprawa gaźników, amortyzatorów cross/enduro, mycie ultradźwiękowe, spawanie aluminium. PW

:arrow: https://www.facebook.com/MotoENDOgarage
Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

Motocykl: EXC 300
  • Link do galerii

Postautor: Wojtas » 06 sty 2015, 21:01

A jest coś w tym dziwnego? Chcę kupić wszystkie części które trzeba a mechanik ma je założyć.Przynajmniej mam pewność, że nie założył jakiegoś gównianego łożyska tylko np. SKF.W sumie temat już ogarnąłem, oprócz tego dlaczego 7 uszczelniaczy jest w zestawie podczas gdy ja naliczyłem 5 i za nic nie mogę się doliczyć tych dwóch ? Chyba nie są to zapasowe? ...
Wojtas

Postautor: Enduros70 » 06 sty 2015, 22:21

2x uszczelniacz wału
1x uszczelniacz kopnika
1x uszczelniacz wałka zdawczego
1x uszczelniacz wysprzęglika
1x uszczelniacz wałka zmiany biegów
1x uszczelniacz dozownika

Tak ja naliczyłem.

Wymiana korbowodów/centrowanie wałów, remonty silników, naprawa gaźników, amortyzatorów cross/enduro, mycie ultradźwiękowe, spawanie aluminium. PW

Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

• Link do galerii

Postautor: Wojtas » 07 sty 2015, 12:58

Dzięki.Wczoraj tego jednego się doliczyłem w końcu, ale o uszczelniaczu dozownika to bym nie pamiętał :D Swoją drogą, gdzie on jest? Przy dozowniku w prawej pokrywie ?
Wojtas

Postautor: Enduros70 » 07 sty 2015, 13:21

Tak, w pokrywie sprzęgła.

Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

• Link do galerii

Odpowiedz

Wróć do Części, Tuning