Witam serdecznie.
Zwracam się do Was z prośbą o podanie wszystkich wymiarów uszczelniaczy silnika w DT 50 MX.Czy uszczelniacze są takie same jak w 80 MX, a dokładnie tutaj:http://allegro.pl/ir-uszczelniacze-silnika-yamaha-dt-80-mx-81-84-i4960720995.html ?
Najlepiej odpowiedzieć - weź stare i zmierz.Lecz oddaję silnik do majstra i chcę kupić przed tym wszystkie uszczelniacze.Na razie po zdjęciu dwóch pokryw widzę uszczelniacze wałku zębatki przedniej, kopniaka,wału, oraz wysprzęglika.Wymiary kopniaka oraz wysprzęglika zgadzają się, nie wiem jak jest z resztą ponieważ z tego co widzę uszczelniacz wału w zestawie jest tylko jeden, lecz tego już nie potrzebuję bo uszczelniacze wału mam.Chodzi mi o resztę.Poza tym czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć dlaczego aż 7 uszczelniaczy jest w zestawie ? Ja w swoim silniku na razie widzę 5 uszczelniaczy.Gdzie jeszcze znajdują się uszczelniacze oprócz tych które wyżej wymieniłem ? Z pewnością ktoś z Was miał silnik MX w rękach i jakby był skłonny wymienić wszystkie uszczelniacze lub czy te wyżej podane pasują(choć wymiary oprócz tych dwóch nie wiem czy się zgadzają z uszczelniaczy z aukcji).Dziękuję z góry za odpowiedzi i prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ niedługo silnik ląduje u majstra ;)