Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
09 maja 2015, 8:52
Wypluło mi uszczelkę pod głowicą po raz drugi.. Od razu pisze ze 3 warstwową top end.Cylinder głowica były splanowane tylko ze jak planowali to zjechali ten rant na komorze spalania.Znalazłem tematy że pisaliście ze dt nie mały tego rantu u mnie był tylko poszedł sie.... przy planowaniu
I pytanie czy można jakoś zrobić żeby był ten ... rant ?

09 maja 2015, 10:28
głowica atheny ...
splanój to wszystko do równa żeby nie było żadnych progów i składaj na nowej uszczelce
09 maja 2015, 10:51
To nie ma sensu

juz dwa razy było idealnie i wyjebalo trzeba zrobić tak jak w athenie tylko jak? Właśnie rozebralem ładny przedmuch

A jakbym założył to na równi bez przerabiania głowicy plus nakrętki bez czapki żeby była pewność że doszło i jakiś silikon co zrobić żeby była pewność chce robić 3 i ostatni raz...
09 maja 2015, 11:03
jak nic nie pomaga to jedyne wyjście kupić oryginalną głowicę
09 maja 2015, 11:07
A jakbym dał jakiś magiczny silikon znam takich co składają na starej uszczelce bez planowania i przedmuchow nie ma

Kurwa pomoże ktoś ? da sie jakoś zrobić zeby głowica miała tą otoczke ?
10 maja 2015, 19:16
Puściła w tym samym miejscu?Jakie nakrętki i podkładki?
10 maja 2015, 20:03
głowica do wymiany i tyle w temacie.
10 maja 2015, 22:25
Wytoczyć rowek pod oring wokół komory spalania lub złożyć na Reinz'ie
10 maja 2015, 22:58
Enduros70 pisze:Wytoczyć rowek pod oring wokół komory spalania lub złożyć na Reinz'ie
nie wiem czy victor pomoże na takie ciśnienie
11 maja 2015, 12:05
cedec1 pisze:Enduros70 pisze:Wytoczyć rowek pod oring wokół komory spalania lub złożyć na Reinz'ie
nie wiem czy victor pomoże na takie ciśnienie
Pomaga,przynajmniej u mnie trzyma