• Dzisiaj jest 14 maja 2025, 5:41
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Elektryka › Yamaha DT 125

Yamaha dt 125 r 2001 stacyjka, światła (problem)

Odpowiedz

Yamaha dt 125 r 2001 stacyjka, światła (problem)

Postautor: muflon223 » 01 wrz 2019, 9:48

Moto pali i jeździ, ale kupione bez kierunków i świateł, jak i przełączników(był jeden od świateł do odcinania zapłonu). Mam wszystko nowe i tutaj mój problem, założyłem stacyjkę i wiem już które kable są od świateł i akierunków(prawie wsystko mam), ale nie mogę ogarnąć jak to wszystko zrobić po stacyjce. Czy mam włączony kluczyk czy nie moto pali i miga kierunkami. To samo jest z zaplonem(nawet odciąłem kabelek od cewki i puściłem przez przełącznik). Wydaje się, że ktoś coś tam mieszał przy kierownicy, główne kable które odpowiadały za zaplon to czarny z niebiesko białym i żółto niebieski z czymś tam. Ten ostatni chyba jest od czujnika stopki, ale nie mogę znaleźć schematu do 3mr-00. Proszę o pomoc, naprowadzenie na jakiś trop. Z góry dzięki.
Edit. Mam schemat do mr3-09 i pasuje. Odłączyłem wszystkie kable przy kierze i dalej mam iskre i normalnie on mial puszczone kable do regulatora o kolorach blekitny itp 4 pin kostka, a w serwisowkach jest ta druga kostka z czerwonym co idzie do aku i stacyjki. Tamta z błękitnym kostka ma iść do tyłu do czegoś czego nie mam.
muflon223

Motocykl: Yamaha Dt 125R 2001

Re: Yamaha dt 125 r 2001 stacyjka, światła (problem)

Postautor: rykpat » 02 wrz 2019, 19:57

Może coś Ci to pomoże. Schemat od kolegi z forum. Nie wiem jaki to dokładnie moduł.Obrazek
rykpat

Motocykl: DT 125R 97r

Re: Yamaha dt 125 r 2001 stacyjka, światła (problem)

Postautor: muflon223 » 03 wrz 2019, 5:54

Dzięki za schemat, ale już mam pasujący(tak myślę). Mój problem to ,że podłączam wszsystko jak w na schemacie i nie mogę sprawić by działała stacyjka i kill switch(od zapłonu). Po przekręceniu kluczyka powinienem stracić iskrę a ja ją mam. On nie miał przełączników poza jednym i teraz mam wszystko nowe,ale muszę wpierw pokonać stacyjkę, by iść dalej.
muflon223

Motocykl: Yamaha Dt 125R 2001

Odpowiedz

Wróć do Yamaha DT 125