Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
24 wrz 2013, 19:07
witam mam problem od paru dni moja dt zle mi pali jak jest zimna to musze kopac ze 20 razy na ssaniu i dopiero odpala. na wolnych chodzi dobrze. jak jade to przerywa na mniejszych obrotach ale jak juz wyzsze obroty to jest ok. zgasze ja po paru km i chce odpalic to musze wlaczac ssanie zeby odpalila nie zawsze ale przewaznie. postoi pol godziny, godzine to bez ssania nie odpali.. tlok i pierscienie byly wymieniane 2500km temu. dobrze dotarty. caly czas jezdzil ok a teraz to, mysle ze to nie tlok. niewiem co moze byc, poradzcie cos. z góy dzieki.
24 wrz 2013, 19:20

Myślę, że to może być zużyta świeca, zanieczyszczony gaźnik lub brudny filtr powietrza.
Jako pierwsze radzę przeczyścić gaźnik i filtr powietrza.
Powiedz mi jeszcze czy ciężko odpala gdy jest rozgrzany i kiedy zmieniałeś świecę?

PS:Jakbym się mylił to mnie poprawcie.
24 wrz 2013, 19:23
Osad w dyszy wolnych obrotów lub zatkany jej kanalik wychodzący koło rozpylacza.
25 wrz 2013, 17:46
gaznik czyscilem filtr tez jest ok tam swiece czyscilem ale moze juz jest dosc zuzyta?? bo zalozylem tą sama ale myslalem ze dobra jest..
25 wrz 2013, 17:54
Świecy się nie czyści tylko kupuje nową, 9zł chłopie...
25 wrz 2013, 19:52
swieca byla ok jak dla mnie, nie widac bylo zeby cos zle w niej.
25 wrz 2013, 20:13
naprawde zalujesz te 10 zł na nowa świece ????
25 wrz 2013, 20:31
Jeżeli masz nadal problem z Yamaszką to chyba nie zaszkodzi jej wymienić(to tylko kilka złotych).
I jeszcze jedno czy iskra jest dość dobra bo może czasami jest lepsza a czasami gorsza?
26 wrz 2013, 16:21
swiece wymienilem na nową i dalej tak samo..
26 wrz 2013, 16:34
Przez internet nikt, Ci gaźnika nie sprawdzi ani nie wyreguluje, bo to nie jest prosta sztuka.