Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, mam problem z moją dt 80, ponieważ jak pojeżdżę i postoi 1-2 godziny to ciężko jest ją zapalić, muszę zapalać na ssaniu i to po 15 kopnięciach nawet może nie zapala. Jak rano idę to zimna na 2 kopy zapala, a gorąca 1 kop Jak myślicie co może być problemem Dodam, że dzieję się to od paru dni, prędzej było wszystko ok
Teraz jak kopnę bez zapłonu na ssaniu 3 razy i włączę zapłon to na 1 kopa cyknie, a czasami nawet tylko ssanie bez gazu i 2 kopy i już Jakby coś to regulowałem trochę gaźnik ;)
To teraz rozbierz gaźnik i przepoleruj zaworek ten od plywaka (końcówki zaworku nie ruszaj można łatwo uszkodzic) i gniazdo tego zaworku, wszystko ma się świecić na lustro. Lub kup zaworek pływaka ;) Sprawdź też czy pływak sie nie zawiesza.