Tutaj możesz pokazać czym i jak jeździsz!

Regulamin forum

Umieszczaj zdjęcia tak, aby posiadały miniaturkę. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić - przejdź do poradnika.
Odpowiedz

Yamaha DT 80 LC 2

11 lis 2013, 23:58

Witam przedstawiam wam moja Dt`tke , którą kupiłam 2 dni temu za 2 tysiące polskich nowych złotych 8) Jest ona w dość słabym stanie, ale o to nam przed wszystkim chodziło, kupić coś taniego i zrobić od podstaw dla siebie :) Motorek ogólnie nie miał mocy dławił się, przyczyną była uszczelka pod głowicą z, której został tylko metalowy szkielet i woda lala się na tłok, no i oczywiście brak kompresji :) Dt jest ogólnie kompletna w oryginalne plastiki cylinder na 1 szlifie 49,25 wal zero luzów łozyska na wale okej sprzęgło tez w miarę. Chcemy z bratem doprowadzić ją do oryginalnego stanu, więc nie będzie jakiegoś tuningu :) Rama to malowania wahacz siedzenie do obszycia itp :)

Tutaj cała złożona...
Obrazek

A tutaj juz prawie rozebrana :)
Obrazek

Obrazek

Re: Yamaha DT 80 LC 2

12 lis 2013, 0:18

Gratuluje zakupu i powodzenia w pracach :)

12 lis 2013, 15:57

Widzę, że kolejna ciekawa galeria się zapowiada. Który rocznik? ;]

12 lis 2013, 16:09

Hmm. Ciekawy zakup. Jesteś pewna, że chcesz ją robić w oryginał? Nie lepiej błotnik przód i tył wymienić z lampą przednią i tylną na jakiegoś polisporta? odmłodzi to moto bardzo. Do tego jakaś ciekawa okleina i ogień :)

12 lis 2013, 17:49

Popieram Szofera. Ja też bym tak zrobił.Powodzenia w pracach :D

12 lis 2013, 17:56

A jednak tą kupiłaś :D . No gratulacje, niech się sprawuje dobrze :mrgreen: .

12 lis 2013, 18:08

Widziałem ją na allegro xD Powodzenia w pracach nad tą maszynką :)

12 lis 2013, 20:53

Rocznik w dowodzie chyba jest 95 na ramie 92 ale z tego co widzę to rama była zmieniana, więc czeka mnie to samo co z moja dt`ka czyli zmiana danych w dowodzie. Jak na razie chcemy ja złożyć tak jak jest, a potem młoda będzie sobie sama na jakieś tjuningi zbierać, nie jestem jakimś szejkiem z Abudabi, który ma niewyczerpalne fundusze :D niech się sama trochę natrudzi :) Dt ponoć była odblokowana rozciąłem dyfuzor, który był już rozcinany i pospawany tzn nasmarkany no i co ? wyciągnąłem z klilogram siatek z niego :) potem nadszedł czas na końcówke która była spawana na przelot niby na przelot :D jutro wrzucę zdjecia ale wygladalo to tak srednica rurki byla moze z 1.5 cm , koncowka byla zaslepiona 2 krążkami tez o srednicy 1.5 cm na początku i na koncu to pierwszego krązka byla wspawana rurka perforowana o srednicy moze 1 cm i dlugosci 15 cm na koncu zaslepiona i nacieta fleksem tak z 5 razy ze ledwo co paznokiec wchodzil :D najlepsze i tak bylo gdy zdjelismy głowice a tam okazalo sie ze nie byla jedna uszczelka a 3 metalowe podłożone :D Ale jeśli chodzi o jakieś mechaniczne sprawy w tym motorku to wszystko gra i trąbi :) jak dobrze pójdzie to moze na weekend bedzie złożona tak, że da sie odpalic :)

13 lis 2013, 23:06

Przelotowa końcówka wydechu oraz 3 w 1 uszczelki pod głowicę :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

14 lis 2013, 20:33

Wszystko zrobione "profesjonalnie" :F
Odpowiedz